…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Het afdalen van de berg

AuteurMaurice Knegtel

‘De berg bestijgen’ is in boeddhistische termen het pad betreden naar verlichting en beginnen met oefenen. Het bestijgen van de berg kost tijd, moeite, discipline en vaak ook geld.
Op de top van de berg kijk je uit over de wereld weet je dat het goed is. Dat alles hier gegeven is en niet onderscheiden van jouw aanwezigheid op dit moment.

Over het afdalen van de berg gaat dit boek, het stap voor stap belichamen, manifesteren en uitdrukken van het grenzeloze Licht en de onbeperkte vrijheid die het leven is, temidden van ‘de weerstand’ van het dagelijkse leven.

Roshi, of ‘oude leraar’ is de titel die Maurice Knegtel in 2018 kreeg als definitieve zegel van bekrachtiging (Inka) van zijn leraar Genpo Roshi. Maurice schreef onder andere De vrijheid om te verliezen, Voorbij willen en weten (2e druk), Ontwaakte aanwezigheid en Het laatste woord van zen.

1 beoordeling op: Het afdalen van de berg

  1. Ben Claessens

    Het boek is een onuitputtelijke bron – als het leven zelf, een gids en gift van een ervaringsdeskundige in de eindeloze Weg, op schrift gesteld en liefdevol overgedragen door een leraar die deze Weg gedurende decennia van training en les geven heeft doorgrondt. En deze ook is gaan belichamen. Wie nieuwsgierig is naar wat Zen is, naar wat het eigen bestaan omvat, naar hoe dat bestaan diepgaand kan worden ervaren en kan worden voorgeleefd en naar hoe diepgeworteld en oneindig onze verbintenis is met alles en iedereen, die kan een leven lang toe met enkel dit boek. Het is een ware schat! Met diepe dank hiervoor.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *