De weg van de mens – 10e druk
Dit is zonder twijfel het mooiste en meest fijnzinnige boekje van Martin Buber.
Dit pareltje van de esoterische literatuur werd in 1952 voor het eerst uitgegeven bij Boucher en beleefde sindsdien vele herdrukken. Het boekje vindt zijn oorsprong in Nederland, het is gebaseerd op een lezing die Buber hield in Bentveld tijdens een Woodbrookers bijeenkomst in 1947.
Buber toont ons de weg van de mens die bewust in dit leven wil staan. Een achterliggende vraag aan deze mens is of hij open naar voren zal treden als hij, net als Adam, ter verantwoording wordt geroepen.
Hoe schoon is onze lei, hoe waar zijn onze woorden, hoe zuiver onze beweegredenen?
Martin Buber (1878-1965) was filosoof, schrijver, bijbelkenner en psycholoog en een van de allergrootste kenners van de joodse literatuur en traditie. Mede vanwege zijn inspanningen voor de vrede tussen Joden en Arabieren ontving Buber vele prijzen, waaronder de Goetheprijs en de Erasmusprijs.
‘God woont daar waar men hem toelaat’
Hildemarie –
Een prachtig boekwerkje, mooi afgewerkt, uiterst geschikt om cadeau te doen. Maar lees het boekje vooral zelf als wegwijzer voor onze pelgrimage op aarde.
Pluspunten: Toegankelijk, Heldere boodschap, Inspirerend, Praktisch toepasbaar, Verrassend, prachtige vormgeving.
Hildemarie
Marietje –
Een tekst om steeds weer te lezen. En dan weer een poos te laten rusten. En weer te lezen, om een nieuwe diepgang en dimensie of nog een ander facet aan mijn eigen leven te ontdekken.
En, voor wie gevoelig is voor boekvormgeving: warm papier om open te vouwen, dus prettig om vast te houden. Heel mooi van typografie en vormgeving. Complimenten voor de vormgever en de uitgever.
Marietje