…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Een oplaad-boodschap voor alle moeders

Sinds begin dit jaar zorg ik alleen voor mijn vier kinderen en ik krijg dus een intense les in (de betekenis van) moederschap. Maria – de moeder der moeders – gaf mij vandaag deze guidance. Een oplaad-boodschap via mij als moeder voor alle moeders:

‘Moeder van leven, jij geeft het leven door, maar jij bent het leven niet. Daarom kun jij wel voeden met je liefde, maar niet met je leven. Bewaar je leven voor jezelf en groei, ook als je moeder bent.

Moederschap in zichzelf vraagt om een onvoorwaardelijk geven. Maar het vraagt niet dat je jezelf opoffert. Blijf lachen en genieten. Herinner je het kind dat je zelf ook bent. Ga op in het spel van het leven.

Energie is in principe onbeperkt voorradig. Het is de kunst om je dat te herinneren op de momenten dat je vol en verzadigd bent. Zo word je ook van binnenuit gevoed op de momenten dat je in de illusie verkeert dat ‘het’ op is.

Rust in jezelf zorgt voor rust in de familie. Een moeder die door het leven wordt gevoed, kan haar kinderen voeden. Moederschap vraagt daarom om de zuiverste afstemming. Hoe meer je gedachten in lijn zijn met je hoogste goed, hoe meer je gezin gedijt, hoe moeitelozer het moederschap zichzelf voltrekt.

Het gevoel dat je leven voorbij is, als je moeder wordt is een heel diepe inprenting. Er lijkt in jullie wereld geen plaats te zijn voor de kinderen. Ze worden in jullie leven geperst en jullie worden geacht door te gaan met wat jullie al deden voordat jullie kinderen kregen. Zo te leven kan uiteindelijk niet voor harmonie zorgen.

Daarom is de ommekeer die moederschap brengt niet slecht. Het zorgt in je persoonlijke leven voor een verandering die noodzakelijkerwijs ook in de grote wereld plaats zal vinden. Het werk dat jij nu in het klein verricht zal vrucht dragen in de wereld. Hoe meer jullie, moeders, je moederschap eren, hoe meer plek ervoor zal zijn op deze aarde, hoe voller en rijker jullie kinderen tot bloei zullen komen en daarmee jullie zelf. Immers, de kinderen zijn het begin van het leven waar jullie allen deel van uitmaken. Moederschap gaat niet ten koste van de vrouw, het voedt en leidt de vrouw op de goddelijke weg van overgave, onschuld en vertrouwen. Daarom, moeder, weet dat je krachten niet verloren zijn, maar de juiste richting volgen: van jou naar je kind de wereld in en weer terug naar jou.’

Moeder van leven, jij geeft het leven door, maar jij bent het leven niet. Daarom kun jij wel voeden met je liefde, maar niet met je leven. Bewaar je leven voor jezelf en groei, ook als je moeder bent.

Over de auteur

Anna Myrte Korteweg

› Lees meer over Anna

Plaats een reactie

2 reacties op: Een oplaad-boodschap voor alle moeders

Rooz di 02 augustus 2016 om 14:41

Zo mooi geschreven en wat kan ik dit goed gebruiken in mijn leven.

Inge Soekardi do 06 oktober 2016 om 09:24

Beste Anna, mooi wat je schrijft over Maria en over moederschap. Het is waar wat je schrijft. Het onvoorwaardelijke zijn en liefde voor je kinderen is een grote gift en hart verruimend verwarmend als je goed voor jezelf zorgt en voldoende back up hebt. Ik ben moeder van 4 volwassen kinderen en grootmoeder van 4 kleinkinderen. En zie hoe mijn 2 dochters ieder op hun manier doen. Oma is een soort oermoederschap. H.g.

Plaats een reactie