…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Open brief aan Arjen Lubach: De reguliere geneeskunde is de ware kwakzalverij door Mike Verest

Beste Arjen Lubach, met veel interesse heb ik gekeken naar je uitzending van afgelopen zondag over alternatieve geneeswijzen. Ik moet toegeven, sporadisch was het best lachen en het is leuke comedy om naar te kijken. Maar onder de komische dekmantel zitten uitspraken die kant noch wal raken. Ik zal me iets verder toelichten..

Het begint al met de uitspraak “als iets bewezen is, heet het regulier”. Omdat jij, Arjen, nogal van het reguliere circuit bent, wil ik je verwijzen naar een item van het NOS journaal (REGULIERE MEDIA ARJEN!) van 22-02-2014: “Van de helft van alle medische behandelingen is er geen bewijs dat die behandeling ook écht werkt. Artsen opereren of geven medicijnen omdat dat nou eenmaal al jaren zo gaat.”

— Een reactie van een arts in die uitzending; “Het lijkt wel of we zomaar wat aanrommelen maar dat is niet zo, het is natuurlijk wel wat je geleerd hebt in je opleiding”.

Hoor je dat Arjen? De helft van je ‘reguliere ideetjes’ is ONBEWEZEN. 

En dan nu mijn conclusie: Het moet maar (weer) eens gezegd worden als men de uitkomst van een behandelmethode niet kan voorspellen, als er dus eigenlijk, zoals men zelf zegt, maar geëxperimenteerd wordt, dat we dit dan ook gewoon bij de naam mogen noemen…. ehhh… kwakzalverij!

Zonder ENIG bewijs wordt er dus op industriële schaal, kwakzalverij toegepast en verkocht als getoetste en veilige medische wetenschap. 

Arjen, alleen al op basis hiervan zou jij je mening moeten bijstellen over de reguliere medische wereld met je uitspraak: ‘bewezen effectief’. Je zet alternatieve geneeswijze in het verdomhoekje en laat vervolgens de reguliere geneeskunde weg komen met 50% onbewezen behandelwijzen! We kunnen net zo goed kop of munt tossen de volgende keer dat we een recept van de dokter krijgen…

Ik vraag me af hoeveel je betaald krijgt om dit soort informatie de wereld in te slingeren. Het is me namelijk inmiddels duidelijk geworden dat je alles wat niet chemisch in een fabriek tot stand is gekomen ‘kwakzalverij’ noemt.

Ohhjaa, voordat ik het vergeet, wist je al dat…

  • grote farmaceutische bedrijven ± € 35.000 per jaar per praktiserende arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven?
  • de medicijnen die de dokter voorschrijft maar liefst 116.000% dodelijker zijn dan terroristen? Vreemde stelling? Slechts 6 Amerikanen per jaar overlijden als gevolg van ‘terrorisme’. 700.000 doden als gevolg van uitgeschreven medicatie! Dit is bekend gemaakt door ‘The Nutrition Institute of America’, een non-profit organisatie die al 30 jaar onafhankelijk onderzoek doet waarbij de resultaten gevalideerd zijn door gepubliceerde peer-reviewed wetenschappelijke studies.
  • meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen betaald wordt door de farmaceutische industrie?
  • er voor veel nieuw toegelaten medicijnen alleen kortetermijnonderzoek is gedaan en dat niemand de effecten kent op patiënten die de medicijnen over langere periode of zelfs de rest van hun leven gebruiken?
  • de farmaceutische industrie ziekten verzint en ze met doelgerichte marketingcampagnes promoot om de afzetmarkt voor hun producten te vergroten?
  • er medicijnen in de handel zijn, waarbij omkoperij een rol speelt bij het goedkeuringsproces?

Eigenlijk hoef ik het niet eens te vragen, want dit wist je natuurlijk al lang.

Maar als spreekpop van de farmaceutische industrie liggen je belangen natuurlijk heel erg anders. Het is me duidelijk dat je belangen haaks staan op de doelstelling van iedere burger, om voor lage kosten gezond te blijven, ZONDER medicijnen.

Van mij zul je niets aannemen, maar wellicht wel van Dr. Richard Horton, huidig hoofdredacteur van ‘The Lancet’, wat gezien wordt als één van de meest gerespecteerde peer-reviewed medische vakblad ter wereld… REGULIER weet je wel…

Zijn uitspraak over “door de wetenschap bewezen”

“Het bezwaar tegen de wetenschap is zeer helder: veel van de medische literatuur, wellicht de helft, is gewoon niet waar. Beïnvloed door onderzoeken met een kleine controle groep, minimale effecten, ongeldige analyses, ongelofelijke belangenverstrengelingen en een obsessie voor de verkoop van medicijnen, is de huidige wetenschap een zeer donkere weg ingeslagen.”

– Dr. Richard Horton –

Meer over het bedrog van medisch wetenschappelijk onderzoek lees je hier.

OK, genoeg hierover, het volgende punt wat ik met je wil aansnijden Arjen…. het placebo effect

Je gooit de werking van alternatieve geneeswijzen op het ‘placebo effect’. Het werkt volgens jou omdat mensen geloven dat het werkt. Vertel er dan ook even bij dat dit ook geldt voor farmaceutische medicatie. Ik zal het voor je uitleggen hoe dit werkt…

Ons eigen lichaam kan elk soort geneesmiddel produceren die door farmaceutische bedrijven wordt gemaakt.

Synthetische medicatie werken namelijk alleen maar omdat de cellen van ons lichaam receptoren hebben voor sommige van deze chemicaliën die in de medicijnen voorkomen.

Dit betekent ook dat ons eigen lichaam deze chemicaliën kunnen maken, anders zouden deze receptoren niet bestaan. Echter, ons lichaam maakt deze zeer nauwkeurig, in de juiste dosering, en perfect afgestemd op elkaar. De eigen ‘medicijnen’ van het lichaam kosten ons niets en ze hebben geen schadelijke bijwerkingen.

Farmaceutische geneesmiddelen, aan de andere kant, zijn erg duur en veel minder specifiek en accuraat. Naar schatting hebben 35-45% van alle voorschriften geen specifiek effect op de ziekte waarvoor ze voorgeschreven zijn. Dit heb ik net al aan je uitgelegd…

Dit betekent dat het merendeel van de positieve resultaten direct worden veroorzaakt door het lichaamseigen helende effect (ofwel het PLACEBO effect) en hebben dus NIETS te maken met de behandeling zelf.

Snap je hem? Wellicht heb je nog een voorbeeldje nodig…

Stel jezelf een groot onderzoek voor met een placebo groep en een geneesmiddelen-groep.

De placebo groep heeft een succespercentage van 35% . De geneesmiddelen-groep heeft een succespercentage van 40%. Dit betekent dat het medicijn op de markt gebracht mag worden! Maar…

35% van het succes van de geneesmiddelen-groep is dan toe te schrijven aan het placebo effect en aan het geneesmiddel zelf slechts 5% !

Het ware succespercentage zal na het uitschakelen van andere factoren zoals mentale en emotionele kwesties wellicht tussen de 1 en 3 procent zijn.

En dit rechtvaardigt volgens jou dat het medicijn aan miljoenen nietsvermoedende patiënten wordt uitgeschreven en verkocht wordt als een effectieve behandeling van ziekte?

Dit alles maakt het dus heel duidelijk dat medisch onderzoek niet objectief of wetenschappelijk kan worden beschouwd.

Als laatste punt Arjen, wil ik nog even ingaan op je verwijzing naar de dode baby na behandeling van een cranio-sacraal therapeut. Dit is natuurlijk verschrikkelijk, maar waarom haal je een opzichzelfstaand geïsoleerd voorbeeld aan om je punt te maken?

Met een gezicht vol afschuw heb je het verder over 16 incidenten met kinderen in de afgelopen 2 jaar. Gohh… laten we dat eens afzetten tegen de ‘reguliere’ geneeskunde.

Onlangs is bekend gemaakt dat de ‘gezondheidszorg’ (lees: medicijnen) in Amerika doodsoorzaak nummer één is, gevolgd door hart- en vaatziekten en kanker.

Dit is bekend gemaakt door ‘The Nutrition Institute of America’ (lees hier het volledige verslag), een non-profit organisatie die al 30 jaar onafhankelijk onderzoek doet waarbij de resultaten gevalideerd zijn door gepubliceerde peer-reviewed wetenschappelijke studies. Wat vind je hiervan Arjen?

Hieruit blijkt dat door de overheid gefaciliteerde medicijnen maar liefst 700.000 doden per jaar eisen. Het ironische is dat jij ondertussen het publiek wijs maakt dat het ons beschermt, door iedereen die alternatieven medicijnen aanbiedt te demoniseren en af te doen als kwakzalvers.

Kunnen we het dan ook even hebben over de 20.000 doden per jaar in Nederland door medische fouten en medicijngebruik? Nee joh… daar hebben we het allemaal niet over, dit is allemaal bewezen wetenschap toch? Fijn om te horen als je inmiddels dood bent…

Je wordt niet ziek door een tekort aan medicatie, maar door een tekort aan voedingsstoffen

Indien je werkelijk beter wil worden, dien je ALTIJD op zoek te gaan naar het onderliggende metabolische probleem. Symptoombestrijding camoufleert slechts de gevolgen van je ziekte en zullen je nooit beter maken Arjen.

Graag sluit ik af met een treffende uitspraak van Thomas Edison, wellicht ken je hem al:

“The doctor of the future will no longer treat the human frame with drugs, but rather will cure and prevent disease with nutrition.” ~ Thomas Edison

Bron http://leefbewust.nu/

“Het bezwaar tegen de wetenschap is zeer helder: veel van de medische literatuur, wellicht de helft, is gewoon niet waar. Beïnvloed door onderzoeken met een kleine controle groep, minimale effecten, ongeldige analyses, ongelofelijke belangenverstrengelingen en een obsessie voor de verkoop van medicijnen, is de huidige wetenschap een zeer donkere weg ingeslagen.”

Over de auteur

Gastauteurs

› Lees meer over Gastauteurs

Plaats een reactie

21 reacties op: Open brief aan Arjen Lubach: De reguliere geneeskunde is de ware kwakzalverij door Mike Verest

Peter ma 23 oktober 2017 om 17:29

Ik kan deze brief onderschrijven .van middag heb ik ook een brief naar Arjan gestuurd van gelijke strekking. Als regulier fysiotherapeut en alternatief cranio- sacraal therapeut en acupuncturist heb ik mij enorm geergerd aan de tendentieuze en eenzijdige wijze waarop arjan lubach zijn onzinnige en niet humoristische info de wereld in gooit.

Madelon za 11 november 2017 om 14:04

Beste Arjen, Mike en Peter,

Heel waardevol, de informatie die hier gedeeld wordt. Nou is onwetendheid en onbewustheid een veelvoorkomende ‘ziekte’ die genezen kan worden door informatie en bewustheid. Dank, Mike en Peter voor jullie belangrijke bijdrage en dank aan Arjen voor het vertolken van een mening die veel mensen aanspreekt. Het laatste roept een reactie op (zoals van Mike en Peter), bedoeld om kennis te verspreiden en zodoende ruimte te scheppen voor de betekenisvolle, niet-reguliere therapieën. Graag nodig ik Arjen uit om met een open houding in gesprek te gaan en deze informatie weer te delen. Wanneer je veel mensen kan bereiken is het extra moedig om een eerder ingenomen standpunt te relativeren en/of erop terug te komen. Arjen, dat doe je vast weer met humor en mogelijk enige zelfspot. Ik verheug me erop 😉 Veel succes!

Met hartelijke groet,

Madelon Revermann

Peter di 16 oktober 2018 om 19:44

Ik hoop zo dat hij het ook echt leest anders doodzonde van deze fantastische brief echt top geschreven mijn complimenten

Wilma wo 21 november 2018 om 19:59

Duidelijke taal. Nederland zal toch een keertje wakkergeschud moeten worden. Volledig mee eens Arjen. Ga het alsnog delen met anderen. Mijn complimenten!

Wilma wo 21 november 2018 om 20:03

Correctie op mijn vorige reactie: Lees; Volledig mee eens “MIKE Erest” i.p.v. Arjen
Excuses!!!!

Sharon wo 22 januari 2020 om 08:57

Hiermee sla jij de spijker op z’n kop! Iemand met precies dezelfde denkwijze als ik wat deze onderwerpen betreft. Altijd fijn, want je vindt het zo weinig. Ik lees je artikelen altijd met plezier!

Rens vr 19 februari 2021 om 08:13

Onweerlegbaar lijkt me.

Anthon-san vr 26 februari 2021 om 13:57

Is de term “Geneesmiddelen” …. wel correct ?

PI ma 08 mei 2023 om 23:58

Het onderstaande in allemaal te vinden op internet! Meer dan 10.000.000 mensen in Nederland zijn chronisch ziek en moeten elke dag chemische medicatie slikken om nog enigszins te kunnen functioneren in de maatschappij.
1 op de 2 mensen krijgt een ziekte. Hiervan krijgt 1 op de drie kanker. Dit is uniek in de geschiedenis. Dus we kunnen zeker niet spreken van goede geneeskunde omdat te veel mensen niet genezen maar de symptomen worden onderdrukt. En deze wereld draait maar door zonder dat patiënten en doktoren er iets aan doen!

Mary di 09 mei 2023 om 00:23

Er zijn al heel veel therapieën waar gewoon onderzoek naar is. Reflexologie bijvoorbeeld. Zijn gewoon medische onderzoeken waarin iemand tijdens het liggen in een MRI wordt behandeld. Dit vergeet hij te vermelden. Er zijn genoeg therapieën die gewoon de vergoeding van de zorgverzekering krijgen en waarbij de therapeuten een medische opleiding op HBO niveau hebben. Ook dit vergeet hij te vertellen. Tja ik ben zelf een moeder die een tweeling verloren is door fouten in het reguliere circuit. Had daar eens een item over gemaakt.

Paula van Dijk di 16 mei 2023 om 08:31

Geweldig geschreven Mike. Dank hiervoor. Kennelijk heeft Arjen 3jr geleden een bewustzijnsvernauwing opgelopen. Jammer want daarvoor was hij scherp en kritisch. Nu is hij gewoon het volgende schaapje en durft hij geen afwijkende mening meer te verspreiden.

Dr. Roel Kuijer di 16 mei 2023 om 13:47

Uit het werk van Begley en Ellis (Nature 2012) en Ionadis (2005) blijkt dat 90-95% van de beschreven experimenten in de biomedische literatuur niet reproduceerbaar is. Ikzelf heb in de ruim 30 jaar dat ik in dit veld werkzaam ben geweest minstens 3x ervaren dat we experimenten niet konden reproduceren ( gelukkig nog niet gepubliceerd). Omdat je niet weet welk artikel bij de ca 5% hoort dat wel betrouwbaar is, is de biomedische literatuur onbetrouwbaar. Oorzaken zijn de urgentie om te publiceren en de veelal n=1 studies als je de onderzoeker als variabele meeneemt.

Rob di 16 mei 2023 om 18:08

Arjan is een ondernemer die met dit soort shows zijn boterham verdient, en die markt is groot voor hem gesteund door in dit geval door de farmaceutische industrie, denk je nou echt dat Arjan niet beter weet?
Dit is gewoon een business model voor hem?!
Ontzettend gemeen iemand, alleen maar geïnteresseerd in euro’s, gaat bij wijze over lijken, zo zie ik hem…

Simone di 16 mei 2023 om 18:58

Wat een verhelderende reactie zeg !! Kan mij daar ook helemaal in vinden!! Dankjewel! Is hard nodig ook!!

Pascal wo 17 mei 2023 om 00:43

Heerlijk geschreven en terecht bij de hoorns zieke wereld in het onstaan van de psychiatrie en hier de waarheid blij met je statement,,!,

bette wo 17 mei 2023 om 01:11

Geweldig rapport! Veel dank. Hier zijn enkele Tedmed talks met Ted Kaptchuk, Professor of Medicine at Harvard Medical School. Zeer de moeite waard.
https://www.tedmed.com/speakers/show?id=309804

Klarie vr 19 mei 2023 om 01:14

En die chemische ‘medicijnen’, hoe lang zijn die er nu helemaal? Misschien 100 jaar?
Kruiden hebben ons al duizenden(?) jaren laten overleven…

Ron vr 19 mei 2023 om 08:18

Spijker op de kop en het is als met ons eigen lichaam….het goede komt altijd bovendrijven 💥💞😘

Pieter vr 19 mei 2023 om 08:29

Arjen plugde ook met veel enthousiasme en fanatisme de niet goedgekeurde coronavaccins en iedereen die ze weigerde was dom en asociaal, zelfs op het criminele af.

Jan zo 21 mei 2023 om 10:33

Arjan mag fake nieuws verspreiden dat blijkt wel weer
ook de term alternatieve geneeswijzen is fake
de commercie, het gouden kalf, bepaalt wat goed is?
Gezondheid is een mysterie en daar kan niemand een claim op leggen, ook onze regering niet ook Arjan niet.

Bert zo 21 mei 2023 om 15:55

Het feit dat er op de reguliere geneeskunde van alles is aan te merken, maakt niet dat daarmee alternatieve geneeswijzen automatisch goed / werkzaam zouden zijn.

Plaats een reactie