Een betere wereld waarvan we in ons hart weten dat die mogelijk is
Wat kan je zelf doen om van de wereld een betere plek te maken – zelfs in deze tijd van sociale en ecologische crisis?
Dat was de inspiratie voor dit boek van de populaire Amerikaanse denker Charles Eisenstein (filosoof en wiskundige), dat bedoeld is als tegengif tegen cynisme, frustratie en doorgeschoten individualisme. Allereerst maakt hij duidelijk dat wij allemaal met elkaar verbonden zijn en dat de keuzes die we als individu maken, een onvermoede transformatiekracht bezitten. Door ons niet alleen bewust te worden van onze onderlinge verbondenheid maar die ook te omarmen en te praktiseren, kunnen we wezenlijk bijdragen aan het tot stand brengen van de nodige veranderingen.
De spiegel die Eisenstein ons voorhoudt, is dat niet ‘de wereld’ of ‘de maatschappij’ ons gevangen houdt; we doen het zelf.
SocialReturnUnlimitedPeter van Leerdam –
Een recensie schrijven van een boek dat nog niet verschenen is? Die uitdaging ga ik graag aan! Want Charles Eisenstein’s op YouTube, het is alsof ik mezelf hoor praten. Nou ja, feitelijk is dat ook het geval! Want Wie-ons-is creëert en manifesteert zich via ons collectief onderbewust zijn in een veelheid van verschillen en verscheidenheid aan denkbeeldig-materiële en geestelijk-spirituele vormen in ruimtetijd. Dus wat zou ik schrijven in de boeken ‘Een Betere Wereld’ en ‘Heilige Economie’? Wel, hetzelfde als nu! Vooropgesteld, Charles Eisenstein weet zich perfect te presenteren. Mijn complimenten hiervoor! Ik zou zijn verstandige voorbeeld natuurlijk moeten volgen. Maar een beetje autist verkiest zijn eigen weg. Dus publiceert deze Ene&Enige pro-Deo via LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/petervanleerdam/.
De boeken van Charles Eisenstein zijn een absolute aanrader. Ik spreek hier Straight from the Heart.
Mayke Kneepkens-Beelen –
Mogen doen wat ons hart ons ingeeft, tijd nemen om samen te delen, dit is voor jezelf en de ander nodig om mens te mogen zijn.
Aandacht en bewust wording zijn beide nodig om ons bewustzijn te vergroten, en op het niveau te komen van de bron die ons behoed.