…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning
02 feb

Ode aan vitaliteit: aandacht voor veerkracht, energie en motivatie

DoorGastauteurs

Een conferentie voor medewerkers in de gezondheidszorg, landbouw en het onderwijs.

Onze patiënten en cliënten, leerlingen en studenten lijden dikwijls onder verlies van vitaliteit. En wijzelf als hulpverlener, leerkracht, begeleider? Hoe is het met ons gesteld? Wat kunnen we doen om vitaliteit te bevorderen en veerkrachtig en gemotiveerd te blijven?

In deze conferentie richten we allereerst onze aandacht op vitaliteit zelf. In de laatste jaren is er veel aandacht voor vitaliteit, bijvoorbeeld in de focus op leefstijl-geneeskunde en de aandacht voor de oorsprong van onze voeding. Maar wat is vitaliteit eigenlijk? In onderzoek naar vitaliteit staan de begrippen energie, veerkracht en motivatie centraal. In de conferentie gaan we deze begrippen nader leren kennen en ze inhoud geven.

Wat kunnen we vanuit antroposofische visie bijdragen aan bevordering van vitaliteit? Het drie- en vierledig mensbeeld en kennis van de etherische organisatie kunnen een hulp zijn bij het beantwoorden van deze vraag. We kunnen zo een brug slaan tussen lichamelijke, psychische en geestelijke processen. Dat kan ons inspireren voor een integratieve diagnostiek en behandeling in de zorg, nieuwe ideeën in de klas en een innovatieve aanpak in de landbouw.

Kom ook en doe mee aan deze vitale dag! Er is veel te beleven: kunst, beweging, boeiende sprekers en werkgroepen waar je ideeën opdoet en praktische handvatten uitwisselt voor je werk.

Wanneer: zaterdag 2 februari 2019
Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur
Waar: Geert Groote College, Fred Roeskestraat 84, Amsterdam
Kosten: € 98 / studenten: € 50