…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning
17 jul

Zomer Zangweken – Zingen met jezelf

DoorGastauteurs

Een week zingen en vakantie houden in één. Werken aan zelfvertrouwen in je eigen instrument: je lichaam, adem en stem, zodat je met meer gemak en plezier verder gaat met zingen. Je stem beter leren kennen, samen zingen en (als je wilt) ook solo.

Zes dagen werken we van 9.30 tot 13.30, daarna ben je vrij om je eigen dingen te doen. Elke ochtend beginnen we met een gezamenlijke warming up; body-awareness en stem. Er is ruimte voor maximaal tien deelnemers, zodat iedereen voldoende individuele aandacht kan krijgen. Je repertoire kiezen we in overleg, een aantal stukken zullen we samen zingen, die krijg je van tevoren, zodat je het kunt instuderen.

Voor wie zijn de Zomer Zangweken?

De Zomer-zangweken zijn voor iedereen die graag meer uit zijn of haar stem wil halen. Als je bijvoorbeeld in een koor zingt of zangles hebt, is het een uitstekende gelegenheid om wat meer over jouw eigen stem te leren en misschien een klein beetje aan een solo stuk te werken. Je komt dan na de zomer bij jouw koor terug als een vernieuwde versie van jezelf, met meer zelfvertrouwen en met veel meer bewustzijn van de mogelijkheden van jouw eigen unieke instrument. Heb je nog weinig ervaring met zingen, dan ben je ook van harte welkom in deze zangweek – het is een prima gelegenheid om meer te leren over je eigen stem en te ervaren hoe jouw lichaam, stem en adem met elkaar samenwerken. Ook als je al ervaring hebt met solo-zingen is deze zangweek voor jou: de aanpak van deze cursus is holistisch, dat wil zeggen dat we de adem, de stem en het lichaam en jou als uniek persoon als één geheel zien en op die manier aan de slag gaan met je stem – vermoedelijk heel anders dan je tot nu toe met je stem aan het werk bent geweest.

Vakantiegevoel locatie

Voor de Zomerzangweken Zingen met Jezelf hebben we een locatie gevonden die perfect past bij een kleine groep deelnemers. Een groepsruimte met een prachtige akoestiek en bij mooi weer kun je de body-awareness en ademsessies buiten ervaren. Kortom: een locatie die meteen al een vakantiegevoel oproept – want ook dat is natuurlijk belangrijk in een zomerzangweek.

Elke dag besteden we aandacht aan:

  • body-awareness voor zangers – je lichaam is je instrument, hoe beter jij je instrument kent en hoe beter het contact ermee is, hoe beter en moeitelozer jij gaat zingen
  • ademhaling voor zangers – ademhaling bestaat uit veel meer dan alleen techniek en wat al goed werkt van nature, hoef je niet te “doen”
  • zang- en ademtechniek voor zangers – als we goed willen leren zingen komen we er niet onderuit: weten hoe het technisch werkt en daarmee oefenen
  • samen zingen – we kiezen voor deze cursus een aantal stukken uit die we samen zingen
  • samen improviseren – we gaan improviseren met de stem aan de hand van een thema, met of zonder woorden
  • solo-zingen en werken aan je eigen stem – elke dag is er voor een aantal zangers gelegenheid om een eigen les te krijgen, elke deelnemer krijgt 3 solo-lessen van 30 minuten in de zangweek
  • elke deelnemer krijg tijdens de zomerzangweek één solo-sessie body-awareness met Jolien, waarin gewerkt wordt aan persoonlijke verbetering van de houding en het gebruik van het lichaam bij het zingen

Praktische informatie Zomer-zangweken

De cursus wordt gegeven door Monique van der Hoeven – zangeres, zang- en spreekstemcoach, ademcoach en eigenaar van Zing je Eigenwijs en Jolien Dalenberg. Jolien is lichaamsbewustzijns-specialist en een ervaren zangeres. Jolien heeft een eigen bedrijf, Paardenfeest, waar zij werkt aan lichaamsbewustzijn voor paard en ruiter.

 Data en tijden: maandag 17 juli t/m zaterdag 22 juli van 9.30 uur – 13.30 uur
Locatie:  De Bronhoeve, Cothen
Maximaal aantal deelnemers: 10 zangers per zangweek (de cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers)
Kosten zangweek: € 385  per persoon per cursusweek (inclusief 21% BTW, lesmateriaal, koffie/thee/water)