…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Antoinette Nausikaä

kunstenaar

Ik ben beeldend kunstenaar, studeerde aan de Rietveld akademie in 2004 en in 2009-/2010 aan de Rijksakademie voor beeldende kunsten in Amsterdam.

Met media als fotografie, video, tekeningen en sculptuur maak ik ruimtelijke installaties en publicaties waarin de menselijke figuur en zijn relaties tot de wereld om hem heen centraal staan.

Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven en ik gebruik voornamelijk mijn eigen leven en ervaringen als uitgangspunt.
Ik werk site-specifiek op locaties waar natuur en stad samenkomen en gebruik deze voor een bepaalde tijd als woon- en werkplek.

Door middel van observatie onderzoek ik, perceptie en gedrag in relatie tot tijd, ruimte en identiteit. Daarbij stel ik vragen als Hoe verhoud ik mij tot de wereld? Wat zie ik en ervaar ik nu precies? Waarom worden we in de loop der eeuwen naar bepaalde plekken toegetrokken? Wat is onveranderlijk?

In deze beeldcolumn op het Juwelenschip vind je mijn tekeningen en schrijf ik over mijn dagelijks leven en ervaringen als kunstenaar, moeder en geliefde.

 

 

› Lees meer› Lees minder

Beeld column

Artikelen van Antoinette