…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Han Marie Stiekema

Han Marie Stiekema (1942-2019)

Han was sinds 1972 Arts/Pionier in de Integrale (Natuurlijke) Geneeskunde. Hij ging van een inclusieve invalshoek (spiritueel, psychologisch, medisch) uit en was o.a. initiator van de vasten-darmreinigingskuren in Nederland. In 1981 richtte hij de Levende Zen School  op. Van 1981-1984 gaf hij jaarlijks 5-daagse groepen in vasten en meditatie en organiseerde hij vredeswandelingen. In die jaren verschenen van en over hem verschillende artikelen waaronder een groot interview in Elseviers Mystiek op de Fiets, een artikel in Intermediair Biologische Geneeskunde,  en een TV-optreden in het Goed Nieuws Journaal. Hij verbleef vervolgens 2 jaar in Japan en Hong Kong en trouwde in 1992 met MeiMei Yu. Han was oprichter van een Gezondheidscentrum op Madeira en was een half jaar vrijwilliger samen met MeiMei in een Armenziekenhuis in Brazilië. Hij schreef in totaal 15 boeken (spiritualiteit, cultuur, samenleving, psychologie, medisch, ecologie).

Enkele aanhaling uit een In Memoriam dat Paul Blok schreef voor het tijdschrift InZicht

Pas na een periode van depressiviteit kwam hij tot zijn openbaringen over onder andere de kosmische moeder en de zwarte madonna. Heel zijn werk is terug te voeren op de verschuiving van het inclusief besef, het deel uitmaken van een groter geheel, naar het exclusieve waanbeeld dat uiteindelijk heeft geleid tot een collectief isolement op een bijna verwoeste planeet. Hij heeft hier erg onder geleden, hij was begaan met de aarde, de dieren, de planten en de mensen. Hij heeft zich ook altijd heel geëngageerd ingezet voor wereldvrede.
Hij was vanuit zijn beroep arts en een pionier op het gebied van complementaire geneeswijzen en hij heeft veel mensen in vele landen kunnen helpen met met zijn eigen Stroomsysteemtherapie, vasten-reinigingskuur, biologische/natuur geneeskunde en spirituele healing. In die begintijd heeft hij ook honderden lezingen gegeven en evenzovele publicaties het licht doen zien.
Samen met zijn lieve vrouw MeiMei Yu hebben ze onder andere de guasha-therapie hier geïntroduceerd. Volkomen belangeloos heeft hij op zijn site in vele talen duizenden pagina’s uiterst doorwrochte informatie gepubliceerd over spiritualiteit, psychologie, filosofie, theologie, geschiedenis en holistische gezondheid.

 

http://vitalworld.org/intro-nl.htm

Official website of HAN MARIE STIEKEMA

En ook: www.healingtheplanet.info

INTEGRALE GUASHA THERAPIE -Han M.Stiekema, arts & MeiMei Yu

 

Artikelen van Han