…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Advocaat van de waarheid

AuteurAdriaan Bos

In essentie gaat deze roman over liefde en vriendschap, over integriteit en het volgen van de innerlijke stem van waarheid, ook als dat tegen allerlei belangen ingaat.

Een ex advocaat komt midden in spannende intriges terecht. Loyaliteit naar vrienden,  het redden van miljoenen mensen bij het uitbreken van een pandemie en een strijd tegen niets ontziende bedrijven die exorbitante rendementen en macht nastreven, plaatsen hem voor onmogelijke keuzes.

Actuele thema’s spelen een grote rol, zoals het opkomend populisme, de groeiende intolerantie, het falend (politiek) leiderschap en de dominante rol van technologie die erop gericht is de samenleving controleerbaarder en veiliger te maken, maar de privacy steeds verder uitholt.

Tegenover dat maatschappelijk decor plaatst de auteur de levenswijze van Franciscus van Assisi, vertaald naar de 21e eeuw. De essentie daarvan is het vermogen de medemens lief te hebben zonder daar iets voor terug te verwachten.

Zie http://bit.ly/zUJQBQ voor een interview met de auteur!

Adriaan Bos is in Advocaat van de waarheid op zoek naar de drijfveren van het individu. Bos sleurt de lezer direct het verhaal binnen en is er heel goed in geslaagd een roman te schrijven die waar gebeurd had kunnen zijn. Soms verschuilt de waarheid zich achter fictie.
Redactie Beste Manuscript

Adriaan Bos heeft met Advocaat van de waarheid een diepzinnig en tegelijk heel spannend boek geschreven. Een zeldzame combinatie. Hij zet actuele maatschappelijke thema’s in een spiritueel licht. Het is een boek dat je in het hart raakt en aan het denken zet. Een absolute aanrader!
Willem Glaudemans, schrijver, dichter en trainer.

Advocaat van de waarheid is een eye-opener voor wie zich nog niet bewust is van de technologische en ethische gevaren die de mensheid in deze eeuw bedreigen. Maar het laat ook zien dat we niet machteloos zijn, en dat één mens al het verschil kan maken. Zeker als die zich laat inspireren door de schat aan spirituele wijsheid die vanouds in Oost en West is doorgegeven. Het verheugt mij dat mijn favoriete wijze, Franciscus van Assisi, in dit boek als bron van inspiratie een grote rol speelt.
Hein Stufkens, filosoof, schrijver, dichter en zenleraar.

Een beangstigend realistisch plot over het gebruik van nanotechnologie in combinatie met de dreiging van een pandemie vormt de achtergrond van een spannende verhaallijn. Bovenal gaat deze roman echter over zingeving. Adriaan Bos is en blijft een kundig advocaat en zet in geheel eigen stijl de lezer tot denken aan.
Pieter Riemer advocaat, partner bij Linklaters.

Met Advocaat van de waarheid beleef je een opwindend avontuur. Scherpzinnig en met liefde voor het leven geschreven gaat deze thriller over passie, trouw blijven aan je eigen waarheid en het spanningsveld tussen commerciële belangen en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De hoofdpersonen laten geen middel onbenut om hun belangen en overtuigingen te laten zegevieren. Een spannend boek dat je tevens inspireert en aanzet tot reflectie. De gang naar de boekhandel is een must!
Jan Louis Burggraaf, advocaat, partner bij Allen & Overy

Advocaat van de waarheid is een intrigerende spirituele thriller!
Geert Kimpen, auteur van ondermeer De Kabbalist.

5 reviews op: Advocaat van de waarheid

Een beoordeling toevoegen