…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Advocaat van de waarheid

AuteurAdriaan Bos

In essentie gaat deze roman over liefde en vriendschap, over integriteit en het volgen van de innerlijke stem van waarheid, ook als dat tegen allerlei belangen ingaat.

Een ex advocaat komt midden in spannende intriges terecht. Loyaliteit naar vrienden,  het redden van miljoenen mensen bij het uitbreken van een pandemie en een strijd tegen niets ontziende bedrijven die exorbitante rendementen en macht nastreven, plaatsen hem voor onmogelijke keuzes.

Actuele thema’s spelen een grote rol, zoals het opkomend populisme, de groeiende intolerantie, het falend (politiek) leiderschap en de dominante rol van technologie die erop gericht is de samenleving controleerbaarder en veiliger te maken, maar de privacy steeds verder uitholt.

Tegenover dat maatschappelijk decor plaatst de auteur de levenswijze van Franciscus van Assisi, vertaald naar de 21e eeuw. De essentie daarvan is het vermogen de medemens lief te hebben zonder daar iets voor terug te verwachten.

Zie http://bit.ly/zUJQBQ voor een interview met de auteur!

Adriaan Bos is in Advocaat van de waarheid op zoek naar de drijfveren van het individu. Bos sleurt de lezer direct het verhaal binnen en is er heel goed in geslaagd een roman te schrijven die waar gebeurd had kunnen zijn. Soms verschuilt de waarheid zich achter fictie.
Redactie Beste Manuscript

Adriaan Bos heeft met Advocaat van de waarheid een diepzinnig en tegelijk heel spannend boek geschreven. Een zeldzame combinatie. Hij zet actuele maatschappelijke thema’s in een spiritueel licht. Het is een boek dat je in het hart raakt en aan het denken zet. Een absolute aanrader!
Willem Glaudemans, schrijver, dichter en trainer.

Advocaat van de waarheid is een eye-opener voor wie zich nog niet bewust is van de technologische en ethische gevaren die de mensheid in deze eeuw bedreigen. Maar het laat ook zien dat we niet machteloos zijn, en dat één mens al het verschil kan maken. Zeker als die zich laat inspireren door de schat aan spirituele wijsheid die vanouds in Oost en West is doorgegeven. Het verheugt mij dat mijn favoriete wijze, Franciscus van Assisi, in dit boek als bron van inspiratie een grote rol speelt.
Hein Stufkens, filosoof, schrijver, dichter en zenleraar.

Een beangstigend realistisch plot over het gebruik van nanotechnologie in combinatie met de dreiging van een pandemie vormt de achtergrond van een spannende verhaallijn. Bovenal gaat deze roman echter over zingeving. Adriaan Bos is en blijft een kundig advocaat en zet in geheel eigen stijl de lezer tot denken aan.
Pieter Riemer advocaat, partner bij Linklaters.

Met Advocaat van de waarheid beleef je een opwindend avontuur. Scherpzinnig en met liefde voor het leven geschreven gaat deze thriller over passie, trouw blijven aan je eigen waarheid en het spanningsveld tussen commerciële belangen en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De hoofdpersonen laten geen middel onbenut om hun belangen en overtuigingen te laten zegevieren. Een spannend boek dat je tevens inspireert en aanzet tot reflectie. De gang naar de boekhandel is een must!
Jan Louis Burggraaf, advocaat, partner bij Allen & Overy

Advocaat van de waarheid is een intrigerende spirituele thriller!
Geert Kimpen, auteur van ondermeer De Kabbalist.

6 beoordelingen op: Advocaat van de waarheid

 1. Liesbeth

  Ik heb Advocaat van de waarheid achter elkaar uitgelezen. Ik vind het een prachtig boek, met veel diepgang. Het is spannend en meeslepend, maar ook beklemmend over wat onze toekomst zou kunnen zijn. Hopelijk zal het nooit zo ver komen, want de gechipte mens in een gecontroleerde samenleving is een griezelig beeld. Het is ook een mooi verhaal over liefde en het eind heeft diepe indruk op me gemaakt. Ik zie uit naar een volgend boek van deze schrijver!

  geplaatst op 14-05-2012 door Liesbeth

 2. Jan Peijen

  Vanaf het begin liet het verhaal mij niet mij meer los. Advocaat van de
  Waarheid is een meeslepende thriller, waarin de hoofdpersoon telkens voor
  keuzes komt te staan die niet alleen raken aan zijn eigen bestaan, maar ook
  aan dat van anderen. Hoe hij zich staande houdt in dit krachtenveld
  resulteert in een inspirerende, ontroerende en spannende roman, die je laat
  ervaren dat keuzes gemaakt vanuit een diepe verbinding met je essentie het
  verschil kunnen maken. Het boek maakt voelbaar dat persoonlijk leiderschap
  essentieel is voor deze tijd. Een oproep aan iedereen om naar buiten te
  treden. Een absolute aanrader!

  geplaatst op 27-03-2012 door Jan Peijen

 3. WIM SALOMONS

  EEN GEWELDIG BOEK ! INSPIREREND EN MEESLEPEND. EEN MIX VAN LUDLUM EN COELHO MAAR BETER. EEN BOEK DAT BEKLIJFT.

  geplaatst op 26-03-2012 door WIM SALOMONS

 4. B Filippini

  Adriaan Bos legt met zijn roman “Advocaat van de waarheid” de vinger op de zere plek door een extreme situatie van een pandemie te schetsen als reden om alle mensen te chippen, de ultieme aanslag op onze privacy. Toeval of niet, de nieuwe directeur van de Wereld Bank is een door de VS naar voren geschoven pandemie expert uit Zuid Korea, zonder enige economische kennis. Voorbode voor een realistisch scenario? De meeslepende roman leest als een Da Vinci Code en heeft de levenslessen van een Paulo Coelho in zich. Een boeiende mix van thriller en spiritualiteit, dicht geschreven op de samenleving van nu. Heel verfrissend! In een tijd waarin onze grondrechten op grove wijze geschonden worden vanuit een door technologie gesteund angstdenken, biedt Adriaan Bos een andere ingang tot bewustwording om daar niet in mee te gaan. Een absolute aanrader, deze roman!

  Drs. L.T.C. Filippini, voorzitter Privacy First

  geplaatst op 24-04-2012 door B Filippini

 5. Christel Cosijn

  Zeer de moeite waard!

  geplaatst op 06-01-2012 door Christel Cosijn

 6. Anita van der Kooi

  Ik heb dit boek onlangs voor de tweede keer gelezen. Niet alleen is het spannend en zet het aan tot denken over inzet van technologie, het inspireert ook tot betrokken leven vanuit innerlijk weten en persoonlijk leiderschap. Nu in 2020 extra actueel, een mooi boek!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *