…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Dochter & moeder

AuteurAntien Aletrino

Iedere vrouw is een dochter en heeft een moeder. Dat is een heel speciale band die vriendschappelijk en vreugdevol kan zijn, maar soms ook afstandelijk of  zonder enige warmte.

Antien Aletrino heeft deze relatie in een intrigerende fotoreeks in beeld gebracht. Elke foto vertelt ee eigen verhaal, in een enkel beeld wordt de relatie tussen dochter en moeder treffend tot leven gebracht.

In haar voor- en nawoord helpt Antien de kijker licht te werpen op deze intieme relatie. Hoe kan je als dochter omgaan met de invloed die je moeder onontkoombaar op je heeft, wat zijn de ingeslepen patronen waardoor je steeds op dezelfde manier reageert. Dat vraagt inzicht in je eigen levensweg; wat hoort bij mij en wat heb ik van mijn ouders overgenomen zonder het te willen.

Dit speciale boek levert in beeld en woord een belangrijke bijdrage aan een goede verstandhouding tussen dochter en moeder.

Achter de omslag (de voorkant is open ter grootte van een foto) kan je een eigen foto klemmen!

Antien Aletrino (1946) is dochter, moeder en grootmoeder, styliste en fotografe. Haar reportages worden regelmatig opgenomen in verschillende tijdschriften.

2 beoordelingen op: Dochter & moeder

 1. Cees

  Indrukwekkend boek. Zeer de moeite waard!

  geplaatst op 23-05-2007 door Cees

 2. Tini

  Wij, mijn dochter en ik staan in dit boek, we bewaren een warme herinnering aan Antien haar bezoek.
  Vandaag na een mooi moment met mijn dochter heb ik het dierbare boek weer eens uit de kast gepakt en het herlezen. Mooi en heel herkenbaar.

  geplaatst op 10-02-2008 door Tini

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *