…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Geest en drift – uitverkocht

AuteurHanneke Korteweg-Frankhuisen

‘Als ik op mijn leven terugkijk, zie ik dat ik altijd bezig ben geweest te leren mijn diepste wensen te vertrouwen. Alles wat ik heb beleefd mondt uit in dit inzicht: mijn diepste wensen zijn de beste leermeesters.’

Zo begint Geest en drift, een radicaal boek waarin geen blad voor de mond wordt genomen. Het neemt vurig stelling tegen al diegenen die veilig met elkaar weten hoe het hoort: wat we moeten geloven, hoe we moeten omgaan met onze seksuele wensen, hoe we ons moeten gedragen als vrouw of als man. Het doorbreekt het vakjesdenken van zowel de conservatief christelijke als de modern feministische en Nieuwe Tijds moralisten. Het levert gefundeerde kritiek en het inspireert tot oorspronkelijk denken en handelen. Velen die vrij en integer willen leven, zullen bij het lezen van dit boek een zucht van verlichting slaken.

Ieder mens lijdt als kind onder het onbegrijpelijk verschil tussen wat goed is en wat lekker. Ook als volwassenen lijden we hieronder en de vraag blijft: hoe brengen we die beide samen?

Hanneke Korteweg ziet het zoeken naar een eigen antwoord op deze centrale vraag als het echte levenswerk. Zij beschrijft hoe seksuele energie bij vol bewustzijn kan worden ingezet, zodat het hoogste weten en de laagste wensen samenkomen in een oorspronkelijk en creatief bestaan.

Hanneke Korteweg-Frankhuisen (1946) overleed 20 maart 2024. Zij is co-auteur van Innerlijke Leiding en De grote sprong. Van haar hand verscheen ook Een vrouwelijke weg van bevrijding.

0 beoordelingen op: Geest en drift – uitverkocht

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geest en drift – uitverkocht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *