…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Het Boek van Besef

AuteurPhilip Renard

Besef is een gewoon woord. Het is heel gangbaar, niets speciaals. Toch blijkt het woord een unieke kwaliteit te hebben, namelijk als meest precieze aanduiding voor onmiddellijk zien, een inzicht zonder denkproces of redenering.

Er lijkt wel geen ander woord te bestaan dat zo goed passend is om dit onmiddellijke zien aan te duiden als het woord ‘besef’.

In onmiddellijk Besef herken je dat jij de onveranderlijke Werkelijkheid bent, ook al rijzen straks misschien nog projecties en andere schijnbare werkelijkheden op. Besef schenkt je de zegen van vrijheid.

Het Boek van Besef bestaat uit korte teksten die zo direct mogelijk uitnodigen tot het herkennen van het werkelijke dat je bent.

Ieder hoofdstuk kan als begin worden beschouwd, overal kun je het boek binnengaan, omdat de volgorde erin niet op logica is gebaseerd, maar op huidige leegte die nu pas wordt ingevuld.

Hoewel woorden op zich uiteraard nooit een uiteindelijke bevrijding kunnen bieden, kan het toch zijn dat je al lezend, dwars door de woorden heen tot besef van je ware natuur komt, waardoor je ziet dat vrijheid al constant het geval is.
Dit is pure vreugde.

5 reviews op: Het Boek van Besef

Een beoordeling toevoegen