…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Het Droomjuweel

AuteurAnna Myrte Korteweg

Wanneer je ontwaakt uit een droom, ben je als een ontdekkingsreiziger die terugkeert van een reis in een vreemd land. Wat je daar in de slaap is tegemoetgekomen, heb je ervaren als jouw werkelijkheid, als iets waarbij jij direct betrokken was, maar hoe breng je het ervarene over aan de mensen van overdag, hoe vertel je het hun en hoe vertel je het jezelf? Hoe leg je het uit en wat is de zin en de betekenis ervan voor je huidige werkelijkheid?


Het Droomjuweel
is een van de meest originele, doeltreffende en leesbare boeken over dromen. Vader en dochter Korteweg hebben samen meer dan 50 jaar ervaring met droomuitleg. Zij zijn er in dit boek in geslaagd de ongrijpbare werkelijkheid van dromen toegankelijk te maken zonder deze werkelijkheid te simplificeren. Zowel down-to-earth als met diep respect voor de wijsheid van deze ‘vrienden in de nacht’ beschrijven zij hoe je met je eigen en andermans dromen in het dagelijks bestaan aan de slag kunt. Talloze voorbeelden van dromen illustreren hun zienswijze en vergemakkelijken de directe toepasbaarheid. De kern van deze benadering bestaat uit ‘de zeven facetten van het droomjuweel’, zeven invalshoeken waardoor je toegang krijgt tot de rijke boodschap van dromen.

3 reviews op: Het Droomjuweel

 1. Victorine Franke

  Gisteren kwam met de post “Het Droomjuweel”.
  Al bij het uitpakken bleek het een echt cadeau want het ziet er prachtig uit qua vormgeving, zoals een mooi sprookjes boek dat je meteen wilt openslaan.
  Ben er ook meteen in begonnen: een heldere en duidelijke uitleg waardoorheen ook het mysterie van de droomwereld heen schemert.
  Het inspireerde mij enorm om weer veel aandachtiger met mijn droomvrienden om te gaan. Hans en Anna en Felix, mijn complimenten en dank, Victorine.

  geplaatst op 24-08-2008 door Victorine Franke

 2. Ronald Willemsen

  Een waarlijk prachtig, schitterend boek.
  Zowel inhoudelijk van binnen als uiterlijk van buiten, in eenvoud magnifiek.
  Met aansprekende droomvoorbeelden, helder in opbouw, gemakkelijk te volgen instructies en richting-gevers, toegankelijk voor iedereen, ook voor de leek. Met veel liefde geschreven.
  En….. met twee mooie en ontroerende foto’s van vader en dochter.

  Ik kan iedereen dit boek van harte aanbevelen. Hans en Anna, bedankt!

  geplaatst op 15-09-2008 door Ronald Willemsen

 3. Jan Brinkman

  “Lang gewacht, stil gezwegen
  Nooit gedacht, toch gekregen”.
  Eindelijk het dromenboek, waar Hans ons al tijdens ITIP op voorbereidde. Maar het was nog wachten op zijn dochter, kennelijk, en nu ligt daar een werkelijk schitterend boek. Uniek, zeer waardevol en vanuit grote liefde voor de dromenwereld geschreven. Die liefde gepaard met veel kennis, ervaring en de kunst om de kaf van het koren te scheiden levert een uniek en inspirerend boek op. Het schrijftalent van Hans kende ik al, maar Anna voegt daar duidelijk haar talent aan toe en zo is er een zeer toegankelijk boek gevormd. Het is toegankelijk en vol respect voor de wonderlijke droomwereld. Ooit hoorde ik Hans zeggen: vertel me je dromen en ik vertel je wie je bent. Dat was misschien iets te pretentieus, maar met dit boek kun je met je eigen dromen jezelf van andere kant ontmoeten. Mijn respect en grote complimenten voor Hans en Anna en ook voor de geduldige volharding van Felix.

  geplaatst op 03-10-2008 door Jan Brinkman

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *