…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Integrale Zen

AuteurMaurice Knegtel

De contemplatieve staat waarin alles een is, is te allen tijden niets anders dan ongekunstelde aanwezigheid, wat je ook doet.’

·       Integrale zen sluit aan bij de grote belangstelling voor het non-dualisme, waarvan zen de meest populaire stroming vertegenwoordigt

·       Integrale zen gaat ervan uit dat het leven, precies zoals iemand het leidt, spirituele oefening is

·       Maurice Knegtel Sensei geniet bekendheid als de cybermonk van de BOS (Boeddhistische omroep)

·       Hij geeft leergroepen, lezingen en workshops door heel Nederland

In april 2006 werd door Maurice Knegtel de Stichting Izen opgericht om het onderzoek voort te zetten naar de integratie van zen in het dagelijks leven en het dagelijks leven in zen. De opzet van deze stichting en alle perikelen erom heen waren onderdeel van dit proces. Het verhaal achter de post-religieuze beweging Izen is onderdeel geworden van Integrale zen. Deze fragmenten lezen als een soap en zijn telkens weer basis voor de beschouwingen over zen, de vier edele waarheden en ons dagelijks leven als spirituele oefening.

2 beoordelingen op: Integrale Zen

  1. Arthur

    Fenomenaal fijn boekje. In heldere en concrete taal worden uitstekende adviezen gegeven om je leven te nemen zoals het is en daarin volledig aanwezig te zijn. Grote hulp!

  2. Francisca

    Een goed boek. Mooi geschreven. Helder overzicht van een proces van de innerlijke drang tot ontwaken. Inspirerend begrip en staat van zijn: ongekunstelde aanwezigheid.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *