…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Joodser dan dit krijgt u het niet – 3e druk

AuteurTamarah Benima

Ik vind dit niet alleen het beste boek, maar zeker ook het meest leesbare boek over het Jodendom.
Iedereen heeft een mening over Joden, het Oude Testament, de Sjoa en Israël. Maar wat weten we echt over het Jodendom? Rabbijn en journalist Tamarah Benima slaagt er uitstekend in om vastgeroeste opvattingen zachtmoedig en met veel humor te ondermijnen. De grote vragen komen aan de orde als: Wat houdt een volk dat verspreid leeft over de wereld en is ingebed in andere nationale culturen al duizenden jaren bij elkaar? Wat is de oorsprong van de cultuur van vragen stellen? Wat is zo prettig aan de ogenschijnlijke chaos van sommige sjoeldiensten? Wat is het ideaalbeeld van de man? En, is seks ook bevredigend voor de Joodse vrouw? Hoe kunnen rouwrituelen ook gezellig zijn? Hoe zit het met die vele wetten waaraan voldaan moet worden?
Het boek was voor mij een nieuwe en verrassende kennismaking in de trant van ‘oh, zit het zo, te gek zeg! Nu begrijp ik het allemaal beter.’ Zeer aan te bevelen.

Tamarah Benima is geen filosoof, maar een beeldenstormer. In Joodser dan dit krijgt u het niet paart ze inzicht aan humor, kennis aan twijfel, en respect voor de traditie. Zo weet ze vragen te beantwoorden waarvan je niet wist dat je ze had.

Tamarah( 1950) begon haar carrière als journalist bij het Nieuw Israëlitisch Weekblad, waarvan ze zeven jaar hoofdredacteur was. Ze werd bekend als columnist van Trouw en het Leidsch Dagblad en was te gast in Zomergasten bij Adriaan van Dis. Ze werkte mee aan meer dan twintig boeken. Sinds 2008 is ze rabbijn.

2 beoordelingen op: Joodser dan dit krijgt u het niet – 3e druk

 1. Arina kamp kraaijeveld

  Lijkt me boeiend, mooi…
  Ben geïnteresseerd in het jodendom maar niet alleen de wetten doch gecombineerd met ‘de diepte in gaan’.

 2. Myriam

  Ik ken het boek niet

  Het is wellicht mooi.
  Maar ik geloof dat alles zich in onszelf afspeelt.
  En gespiegeld word in de buitenwereld.
  Lieve groet

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *