…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Soefisme – 4e druk

AuteurHazrat Inayat Khan

Er is schoonheid, zuiverheid en waarheid in de woorden van Hazrat Inayat Khan, de musicus en mysticus die India aan het begin van de vorige eeuw verliet om het soefisme in het westen te introduceren.

In deze bloemlezing, die door oud-minister van financiën, dr. H.J. Witteveen, is samengesteld, komt de verlichtende, veelzijdige en inspirerende levenswijsheid van Inayat Khan volledig tot uitdrukking in de keur aan onderwerpen die aan de orde komen, waaronder mystiek, muziek, poëzie, opvoeding, het innerlijk leven, geestelijke zuivering, genezing en de kunst van de persoonlijkheid.

‘Bij alle verscheidenheid van onderwerpen is de Soefi-boodschap in zijn totaliteit toch een eenheid, omdat al deze onderwerpen worden beschouwd vanuit het mystieke gezichtspunt van de ene goddelijke geest, die alle leven en de hele schepping doordringt. Vanuit elke hoek openen Hazrat Inayat Khans verklaringen een venster op God en op de eenheid van het leven. Zo kan de Soefi-boodschap datgene bieden wat de grote wetenschapper David Bohm zag als ‘de behoefte tot herstel van een samenhangende cultuur, een manier van denken en waarnemen die alles samenbrengt.’
Uit de inleiding van dr. H.J. Witteveen

4 reviews op: Soefisme – 4e druk

Een beoordeling toevoegen