…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Soefisme – 4e druk

AuteurHazrat Inayat Khan

Er is schoonheid, zuiverheid en waarheid in de woorden van Hazrat Inayat Khan, de musicus en mysticus die India aan het begin van de vorige eeuw verliet om het soefisme in het westen te introduceren.

In deze bloemlezing, die door oud-minister van financiën, dr. H.J. Witteveen, is samengesteld, komt de verlichtende, veelzijdige en inspirerende levenswijsheid van Inayat Khan volledig tot uitdrukking in de keur aan onderwerpen die aan de orde komen, waaronder mystiek, muziek, poëzie, opvoeding, het innerlijk leven, geestelijke zuivering, genezing en de kunst van de persoonlijkheid.

‘Bij alle verscheidenheid van onderwerpen is de Soefi-boodschap in zijn totaliteit toch een eenheid, omdat al deze onderwerpen worden beschouwd vanuit het mystieke gezichtspunt van de ene goddelijke geest, die alle leven en de hele schepping doordringt. Vanuit elke hoek openen Hazrat Inayat Khans verklaringen een venster op God en op de eenheid van het leven. Zo kan de Soefi-boodschap datgene bieden wat de grote wetenschapper David Bohm zag als ‘de behoefte tot herstel van een samenhangende cultuur, een manier van denken en waarnemen die alles samenbrengt.’
Uit de inleiding van dr. H.J. Witteveen

4 beoordelingen op: Soefisme – 4e druk

 1. Anne Withagen

  Een prachtige bloemlezing van de inzichten van Hazrat Inayat Khan.
  In eenvoudige taal komen de diverse diepe lagen van het leven, van oorsprong tot aan heden aan bod. Van mineraal naar plant, dier en uiteindelijk mens. Van de kleinste atoom tot het volledige heelal komt aan bod.
  Voor de lezer die ruimte heeft in zijn hoofd worden er levenslessen aangereikt die zich telkens zullen verdiepen.

  geplaatst op 18 november 2011 door Anne Withagen

 2. marlies veenstra

  Een boek uit het hart, tot het hart. Een boek dat boven religies en tijden uitstijgt. Een boek voor het leven.

  geplaatst op 16-10-2012 door marlies veenstra

 3. Maes Bruno

  Nog niet volledig gelezen, maar zeer overzichtelijk geschreven met een mooie moraall in schril contrast met het dagelijkse leven soms.

  geplaatst op 04-08-2011 door Maes Bruno

 4. sijtze

  Dit boek geeft op heldere wijze een diepgaande informatie over de religie van het hart.
  De universele weg van het hart komt volledig aan het woord.
  Het hart waar je ware Zelf en gids woont die je vanuit de wereld van de dualiteit brengt in de wereld van de eenheid ook wel goddelijke wereld genoemd.
  Het enige wat je hoeft te doen is luisteren naar je hart en haar raad opvolgen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *