…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Stille mensen, waardevolle krachten – 2e druk

AuteurSylvia Löhken

Kan je goed luisteren en denk je graag even na voordat je antwoordt? Ben je na een dag hard werken met veel afspraken het liefst alleen? Heb je weinig, maar wel goede vrienden om je heen? Dan behoor je waarschijnlijk tot die mensen die zich eerder rustig gedragen dan zich luid en duidelijk kenbaar te maken.

Als je introvert bent ingesteld, ligt het risico op de loer dat je verlegen overkomt en dat je je afhoudender opstelt en zelfs meer terugtrekt dan goed voor je is.

In dit boek worden de sterke kanten van de introverte natuur belicht zoals een goed concentratievermogen, ontvankelijkheid, een scherpe blik en doorzettingsvermogen. Er worden praktische tips gegeven waardoor je je kwaliteiten maximaal kunt benutten. Je eigen karakter wordt zo ondersteund en het verschil tussen introverte en extroverte mensen wordt helder en ‘werkbaar’ gemaakt.

Ook het contact met vrienden, familie en collega’s wordt vanuit het introverte perspectief belicht. Er worden veel tips gegeven over hoe je met bepaalde situaties kunt omgaan zoals het single-zijn en de omgang met introverte en extroverte kinderen.

Dr. Sylvia Löhken is gepromoveerd in taalwetenschap en gecertificeerd coach. Ze heeft zich sinds 2003 toegelegd op de begeleiding van introverte mensen.

1 beoordeling op: Stille mensen, waardevolle krachten – 2e druk

  1. René Luisman in Tijdschrift voor Coaching

    (…)
    De wetenschappelijke achtergrond van Sylvia maakt dat veel van haar ideeën worden onderbouwd met onderzoeksresultaten. Desondanks leest het boek makkelijk weg, doordat er gebruik wordt gemaakt van een heldere structuur en duidelijke voorbeelden. Het boek is ideaal als naslagwerk voor trainers en coaches, maar geeft ook praktische adviezen en oefeningen om er achter te komen of je meer introvert of extrovert bent. Daarnaast leer je hoe je in verschillende situaties kunt reageren. Het boek is overzichtelijk en gedetailleerd. En het is vernieuwend als het gaat om het aanspreken van de introverte mens. Daar waar veel boeken gericht zijn op het vergroten van de assertiviteit, richt Sylvia zich voornamelijk op bewustwording, acceptatie en optimaal inzetten van de sterke eigenschappen die je als introvert mens bezit.

    geplaatst op 02-04-2015 door Recensie Tijdschrift voor Coaching maart 2015 René Luisman

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *