…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Een vrouwelijk weg van vervulling – 2e druk UITVERKOCHT

AuteurHanneke Korteweg-Frankhuisen

Hanneke Korteweg-Frankhuisen moedigt vrouwen en mannen aan een licht te zijn in hun bestaan. Zij belicht daarbij vooral de vrouwelijke weg van vervulling en bevrijding. Haar credo is dat de zeggingskracht van de vrouw zich juist dan openbaart wanneer zij uitgaat van en instaat voor haar diepste wensen. Zij weet deze weg helder, precies en inspirerend te beschrijven.

‘Toen begon het echte werk pas goed. Ontspannen jezelf zijn, dat is moeilijk. Ik wilde dat leren, maar in de praktijk was die wil lang niet altijd paraat. De neiging om keurend naar mezelf te kijken was een tweede natuur geworden. Toch drong gaandeweg tot me door hoe egoïstisch het is om zo met jezelf bezig te zijn, en hoe onaangenaam het is voor de ander. Ik begon de ander te zien als net zo iemand als ikzelf, met dezelfde gevoeligheden. Vriendelijk zijn werd belangrijk en echt contact werd de rode draad. Er kwamen steeds meer momenten van diepe gevoelens en intimiteit; het bestaan werd vrijer en lichter.’

Hanneke Korteweg-Frankhuisen (1946) overleed 20 maart 2024. Zij had meer dan dertig jaar ervaring in therapeutische begeleiding, waarbij zij mensen hielp in de dagelijkse praktijk van hun essentie uit te gaan. Zijn schreef Geest en Drift (6e druk) en is co-auteur van Innerlijke leiding (7e druk) en De grote Sprong (6e druk)

4 beoordelingen op: Een vrouwelijk weg van vervulling – 2e druk UITVERKOCHT

 1. Trudy de Brouwer

  Het is een prachtig boekwerkje. (Handig formaat trouwens ook.)
  Het is erg inspirerend en een must voor elke vrouw, vooral voor diegenenen die ene zekere leeftijd bereikt hebben.

  geplaatst op 21-09-2007 door Trudy de Brouwer

 2. Elsa Warmenhoven

  Weinig schrijvers maken een onderscheid tussen mannen en vrouwen als het gaat om verlichting en de weg die we gaan. Dat maakt het boek origineel. Het beschrijft moeilijkheid en mogelijkheid in de verschillende levensfasen van een vrouw. Ook de overgang wordt onder de loep genomen op een manier die ik nog nergens ben tegengekomen en die me erg aanspreekt.

  geplaatst op 29-09-2007 door Elsa Warmenhoven

 3. els donkers

  Anderhalf jaar nadat ik ‘een vrouwelijke weg van bevrijding’ heb gelezen, wil ik op deze plek mijn reactie op het boek weergeven. Ik vind het adembenemend hoe Hanneke haar eigen onderzoeksresultaten zo precies onder woorden brengt. Persoonlijk, oprecht, nieuwsgierig en tegelijkertijd objectief. In verbinding met wat haar inspireert. Ik kon steeds maar een afgerond deel uit het boek lezen, omdat de weergegeven woorden eenvoudig en tegelijkertijd veelomvattend zijn en ik de tijd nam, en nog steeds neem, om de betekenis op me in te laten werken en de link naar mezelf te leggen. Hoe het bij mij werkt. Een handboek voor de vrouw die sprankelend en voluit wil leven in verbinding met dat wat groter is dan zijzelf. En voor de man, die hierin helemaal deelgenoot wil zijn. Het boek raakt me ook, omdat Hanneke woorden weet te geven aan wat ik voel en weet. Zij, als lerares, heeft me vertrouwen gegeven om werkelijk als vrouw mijn eigen weg te durven volgen. Het boek is trouwens mooi, eenvoudig, strak en kleurrijk vorm gegeven. De omslagen zijn handig. Het is een echt handboek.

  geplaatst op 06-10-2007 door els donkers

 4. daniela

  Ik gun het al mijn vriendinnen en bekenden om het ook te kunnen lezen!

  geplaatst op 06-07-2010 door daniela

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *