…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

De weg van heiligheid II

AuteurHans Korteweg

Ik zal de Geboden waar ik dit keer mee bezig wil zijn, voorlezen (uit de vertaling van I. Dasberg):

Eer je vader en je moeder, opdat je dagen verlengd worden op de aardbodem die de Eeuwige, je God, je geeft.

Moord niet!

Pleeg geen echtbreuk!

Steel niet!

Ik zal met name op het eerste Gebod ingaan: Eer je vader en je moeder, opdat je dagen verlengd worden op de aardbodem die de Eeuwige, je God, je geeft.

Ik wil er een andere tekst naast zetten uit een ander groot geschrift: Het Tibetaans Dodenboek.

Daarin wordt beschreven hoe de mens/de menselijke ziel na de dood de mogelijkheid heeft om in te gaan in de totaliteit van ‘zijn’ en daarin dualiteit los te laten, zich over te geven en alle ‘ik’-besef op te lossen in eenheid. Vervolgens is er een wetmatigheid, dat als hij die mogelijkheid om in te gaan tot eenheid niet ingaat, dat er dan automatisch een ‘lopende band’ is via welke hij of zij weer terecht komt in een lichaam in tijd en ruimte. Waardoor er dus vanzelf incarnatie plaatsvindt, omdat incarnatie de enige en meest snelle manier is – wanneer je niet direct overgeeft – om je na verloop van tijd over te geven. Dat is heel positief benaderd, maar op die weg kun je in merkwaardige parketten terecht komen. In Het Tibetaanse Dodenboek wordt ‘de edele geborene’- dat is de ziel – daarvoor ook gewaarschuwd: die gewaarschuwd wordt om bepaalde parketten níet in te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een hellewezen of een preta worden. Preta’s zijn gestalten of geesten die een hele dunne keel hebben en altijd honger lijden, maar die bij elke hap die ze nemen verscheurd worden door pijn, omdat het voedsel wat ze tot zich nemen niet door die smalle opening heen kan. En toch hebben ze voortdurend enorme honger. Dat is een moeilijk parket als je zo’n leven door-maakt. Waarin je wel veel ervaring kunt opdoen, maar het is toch een parket waarvoor gewaar-schuwd wordt: Doe dat niet!

Op een bepaald moment – waarbij er vanuit wordt gegaan, dat de ziel niet in het Ene Licht is ingekeerd – wordt er gezegd: “Nu je klaar bent om te incarneren…” en dan wordt er een beschrij-ving gegeven van wat iedereen dan kan overkomen:

Er zullen zich projecties voordoen van mannen en vrouwen die geslachtelijk verenigd zijn. Namelijk op het moment dat je op het punt staat om weer in te dalen in het aardse bestaan, zul je dus projecties zien van mannen en vrouwen die geslachtelijk verenigd zijn, of die zich geslachtelijk aan het verenigen zijn.

0 beoordelingen op: De weg van heiligheid II

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De weg van heiligheid II” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *