…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Kunstmedicijn + aanbod!!

Kunstmedicijn
Mijn hele leven als beeldend kunstenaar ben ik al gefascineerd door de helende werking van kunst. Deze specifieke heelkracht was in beginsel mijzelf tot hulp bij de verwerking van ingrijpende crises in mijn leven; `wanneer woorden ontbreken, spreken beelden´. Later kon ik mijn ervaring met de genezende kracht van kunst in dienst stellen voor hulp aan anderen, als creatief therapeut in de psychiatrie, als docent aan een opleiding voor creatieve therapie, in een eigen praktijk en in mijn kunstprojecten en performances.

Medicijnkastjes
De `medicijnkastjes´ die ik vervaardig zijn direct gericht op heling: kunst als medicijn. Als bijvoorbeeld het natuurlijke evenwicht bij grote overgangen in het leven verstoord is, kan beeldende kunst een heilzame invloed hebben. In aanleiding van overgangen van mijzelf of van anderen worden in houten kistjes kleine betekenisvolle voorwerpen, symbolen voor deze overgang, gerangschikt tot `beeldende verhalen´. Het uitkiezen, ordenen en bewerken daarvan brengt een proces van herordening op een onbewust niveau op gang. De ontvanger van het medicijnkastje, krijgt de zelf gekozen voorwerpen weer aangeboden in een nieuwe ordening. Het oorspronkelijke eigen verhaal wordt op deze manier geobjectiveerd teruggegeven en daarmee herinterpreteerd. Dit is een krachtig impuls die bijdraagt om een nieuw evenwicht in de verstoorde balans te vinden. Een helend medicijn voor de ziel.

kunstmedicijn 1

kunstmedicijn 2

Kunstmedicijn-Apotheek
Voor jullie, lezers van het Juwelenschip, heb ik het aanbod om met behulp van een kunstmedicijn je gezondheid te bevorderen!

Dit gaat als volgt:
Je stuurt per mail een korte beschrijving van je klacht. Die kan van geestelijke, psychische en fysieke aard zijn. Als je dat nodig vindt dan kun je een toelichting geven over de duur van het probleem en in welke situaties je er het meeste last van hebt enz.
Ik stel mijn diagnose en maak vervolgens een passend kunstmedicijn. Ik geef een kunstzinnig antwoord in beeldtaal, waar een genezende werking van uit gaat. Het resultaat kan in een tweedimensionaal plat vlak vervat zijn of een driedimensionaal, ruimtelijk werk worden.

Mijn werkwijze is dat ik jouw verhaal, je klacht, op me in laat werken en het medicijn in een meditatieve sfeer tot me laat komen. Mijn handen doen dan het verdere werk. Dat is een intuïtief proces en de werking is dat het kunstmedicijn het gebied van jouw eigen intuïtieve weten aanraakt en daarin heling kan bevorderen.

Je klacht, voorzien van de toevoeging vrouw/man en je leeftijd, wordt samen met de afbeelding van het kunstmedicijn op het Juwelenschip gepubliceerd. Je kunt vervolgens de afbeelding downloaden en als je dat wenst, ook het origineel tegen een nader te bepalen prijs bij mij bestellen. Die krijg je dan thuis gestuurd.

In de loop van de tijd zal er een verzameling van verschillende kunstmedicijnen ontstaan op het Juwelenschip, de kunstmedicijn- apotheek. In deze apotheek worden steeds meer en waarschijnlijk ook algemeen herkenbare klachten en hun kunstmedicijn-remedies opgeslagen. Deze apotheek staat dan voor jullie open en zo kan ieder voor zich een passend medicijn voor zichzelf vinden. Een bezoek aan de apotheek kan ook de wens stimuleren, voor jezelf een passend kunstmedicijn op maat te laten maken.

Graag contact opnemen per email: boegel-mail@t-online.de

Voor een kunstmedicijn wordt een onkostenvergoeding van € 25,- gevraagd.

Voor verdere informatie: www.kunstmedizin.com

Over de auteur

Klaus Boegel

› Lees meer over Klaus

Plaats een reactie

Eén reactie op: Kunstmedicijn + aanbod!!

Wim di 14 juni 2016 om 19:40

Wat een geweldig idee! Ik ga bijna verlangen naar een stevige klacht.

Plaats een reactie