…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

6 levenswijsheden vanuit het hiernamaals

Berichten over het hiernamaals van Billy

Ik pakte een pen begon op te schrijven wat mijn broer zei. Er zou niets raars aan zijn geweest als Billy naast mij zou hebben gezeten, of mij zou hebben opgebeld. Maar mijn broer was drie weken geleden overleden, nadat hij was aangereden door een auto. In het begin wist ik niet zeker of hij het echt wel was, of een rare door verdriet veroorzaakte reactie van mij om me een beter gevoel te geven over zijn verlaten van de aarde.

Toen Billy nog leefde was hij verre van perfect. Mijn probleembroer deed een heleboel dingen die de meeste mensen beschouwen als ernstig fout. Maar tijdens Billy’s reis door het hiernamaals beschreef hij niet alleen een rijk van heerlijkheid dat alle verbeelding overstijgt, hij leerde me ook een aantal interessante dingen over het leven op deze illusieplaneet.

HET FEIT DAT ER ZOVEEL PIJN IS IN HET LEVEN BETEKENT NOG NIET DAT JE IETS GEDAAN ZOU HEBBEN WAARDOOR  JE DAT VERDIENT
Pijn is een onderdeel van de menselijke ervaring, net zo natuurlijk als adem, of gezichtsvermogen, of dat er bloed door je aderen stroomt. Soms knalt er nadat je een gat hebt gedicht een nieuw gat open. Pijn is onderdeel van je contract met de aarde, wees dus niet te streng voor jezelf.

ER BESTAAT NIET SLECHTS EEN MANIER WAAROP DINGEN AFLOPEN
Sommige dingen eindigen prettig, sommige minder gelukkig. Maar het gaat niet om het percentage dat prettig eindigt. Het gaat om de muziek van het leven. De levens van sommige mensen hebben te weinig muziek.  En soms is duisternis oké. Ga niet gedachteloos voorbij aan de rijkdom die in de duisternis verstopt zit. Het leven is heel tijdelijk, laat de tijd niet tussen je vingers door glippen. Ontvang de vervulling van de momenten, de goede zowel als de slechte momenten.

WE ZIJN NIET BEDOELD OM ONS TE VERBINDEN MET ALLERLEI AARDSE ZAKEN, MET DINGEN DIE VANUIT EEN MENSELIJKE OPTIEK ONBENULLIG ZIJN.
Denk er nog even over na voordat je een te hard oordeel velt over een medemens, of over jezelf. We hebben allemaal te maken met omstandigheden van voor onze geboorte, waar we ons naar zullen moeten schikken. Maar wees niet streng voor jezelf als het je niet lukt om jezelf of anderen onvoorwaardelijk te accepteren. Je zou een Boeddha moeten zijn om al zo vergevorderd te zijn.

WEES NIET OVERDREVEN BEZORGD OVER HOE ANDEREN NAAR JE KIJKEN
Mensen zullen sterk vanuit hun eigen perspectief naar je kijken. Mensen zijn erg gesteld op meningen die passen bij hun eigen behoeftes. Ze zullen proberen om jou verschillende rollen toe te dichten, en sommige daarvan zijn niet uitgesproken vleiend. Speel je spel in dit kosmische drama, maar vergeet nooit: je kiest zelf de manier waarop jij naar jezelf kijkt. Laat de rolverdeling maar aan anderen over.

HET LEVEN GAAT OVER DE DRAMA’S DIE JOU VERANDEREN
De meeste mensen zijn bang voor verandering, maar verandering is de feestelijke versiering bovenop de taart van het leven. Om vrij te blijven moet je op zoek gaan naar de glorie in jezelf, voorbij de steeds veranderende drama’s. Dan kan je het levensspel dansen met een beetje meer ritme, met een beetje meer overgave, met een beetje meer schudden-met-die-heupen.

HET UITGANGSPUNT VAN OOG OM OOG TAND OM TAND ALS KARMISCHE AFREKENING IS NIET WAAR HET ECHT OM GAAT
We handelen niet vanuit zoiets als in-een-vorig leven-deed-ik-je-onrecht-aan-en- nu-moet-ik-daarvoor-boeten. Zo werkt dat echt niet. Het is eerder een soort experiment van keuzes die voortkomen uit een zieletoestand waarin mensen  geen begrip hebben van tijd. En dat niet begrijpen is een belangrijk onderdeel van het experiment. Als je zou weten hoe het experiment in elkaar zit zou dat iets van z’n overrompeling verliezen, en dat verliezen van overrompeling, nou, dat heeft in de verte iets te maken met waar verlichting over gaat.

In Liefde

Je vrienden,

Billy Fingers

Annie Kagan

Vanuit de Kosmos

© annie kagan

Pijn is onderdeel van je contract met de aarde, wees dus niet te streng voor jezelf.

Over de auteur

Gastauteurs

› Lees meer over Gastauteurs

Plaats een reactie