…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

De Essentie

AuteurChögyam Trungpa

Chögyam Trungpa (overleden in 1978) heeft een onuitwisbaar stempel gedrukt op de ontwikkeling van het boeddhisme in het Westen. Hij was de eerste Tibetaanse lama die in het Engels onderricht gaf. Trungpa schreef meer dan 24 boeken over het boeddhisme en ‘Shambhala’, het pad van de krijger.

Door zijn grondige kennis van de westerse cultuur, gecombineerd met zijn liefde voor de Tibetaanse tradities en zijn bevrijdende humor, was Trungpa als geen ander in staat westerlingen te leiden en – wanneer nodig – te ontnuchteren in hun zoektocht naar oosterse wijsheid.

In De Essentie, een selectie uit het werk van Chögyam Trungpa is het beste van deze bijzondere leermeester, filosoof, dichter en kunstenaar bijeengebracht. Er is geput uit veertien van zijn bekendste werken.

Deze bloemlezing is een ideale inleiding in het Tibetaans boeddhisme. Trungpa’s luchtige, soms radicale, maar altijd verre van dogmatische benadering zal zowel beginners als ingewijden in het boeddhisme aanspreken en inspireren. Bijna twee decennia na zijn overlijden heeft Chögyam Trungpa nog niets aan zijn overtuigingskracht ingeboet.

0 beoordelingen op: De Essentie

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Essentie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *