…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

De mythe van vrijheid – 4e druk

AuteurChögyam Trungpa

Vrijheid wordt over het algemeen opgevat als het vermogen om doelen te bereiken en verlangens te bevredigen. Wat is echter de bron van deze doelen en verlangens? Als zij voortvloeien uit onwetendheid, gewoontepatronen en negatieve emoties, is de vrijheid om ze na te streven en te bevredigen dat wel werkelijke vrijheid, of is ze slechts een mythe?

In dit boek, dat een bewerking is van voordrachten van Chögyam Trungpa, Rinpoche, wordt het begrip vrijheid binnen de diepzinnige context van het Tibetaanse boeddhisme onder de loep genomen.

Trungpa’s unieke vermogen om het wezen van de boeddhistische leer met behulp van hedendaagse Westerse beeldspraak en taalgebruik aanschouwelijk te maken, maakt dit boek tot een van de meest toegankelijke bronnen van kennis omtrent de boeddhistische leer. Zijn benadering is een mengeling van verfrissende ironie en dodelijke ernst, waarachter een allesomvattende kijk op het leven schuil gaat, die niet gekleurd is door vooroordelen en vooropgezette meningen. Dit boek daagt ertoe uit ons idee van vrijheid, onze gedachten en onze daden aan een nauwkeuriger onderzoek te onderwerpen en een pad te gaan bewandelen dat naar bevrijding voert, ook van het algemeen geldende idee van vrijheid.

0 beoordelingen op: De mythe van vrijheid – 4e druk

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De mythe van vrijheid – 4e druk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *