…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Je geest als bondgenoot – 2e druk

AuteurSakyong Mipham

Sakyong Mipham is de zoon van Chögyam Trungpa Rinpoche. Net als zijn vader is hij een ervaren en geliefd meditatiemeester. In dit boek maakt hij onder andere duidelijk dat je bij meditatie de geest niet hoeft te onderdrukken of tot zwijgen te dwingen. Daarmee neemt hij een groot struikelblok weg voor velen die meditatie willen beoefenen. Je kunt je geest juist zien als bondgenoot om transformatie te bereiken!

Sakyong Mipham is onder de jonge Tibetaanse lama’s zeer geliefd en gerespecteerd. Hij is opgegroeid in de VS en werd geschoold in de Tibetaans-boeddhistische religie, filosofie en meditatie. Als directeur van Shambhala International geeft hij over de hele wereld lezingen, cursussen en retraites.

Elke keer dat jij je herinnert dat jij je geest op de adem moet plaatsen beweeg je voorwaarts. Gewoon door een gedachte los te laten onttrek je jezelf aan concepten, negatieve emoties en verwarring. Elke keer dat je naar de adem teruggaat, zet je een stap bij verslaving, dwalende gedachten en angst vandaan en zet je een stap vooruit op het pad van verlichting, te beginnen met het ontwikkelen van mededogen voor jezelf.

2 beoordelingen op: Je geest als bondgenoot – 2e druk

  1. Catherina Hofman

    Een inzichtelijk boek, zo helder geschreven dat het direct inspireert op het pad van meditatie.

    geplaatst op 08-10-2015 door Catherina Hofman

  2. Fred van Welsem

    Het beste boek over visie achter en techniek van meditatie. Een ‘must’ voor iedere serieuze beoefenaar.

    geplaatst op 30-09-2015 door Fred van Welsem

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *