…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Glimlach naar angst – 3e druk

AuteurChögyam Trungpa

Angst is een verlammende, alles overheersende emotie die je klein houdt en zwak. Het is ook de wortel van zeer veel lijden in de wereld. Toch kan angst overwonnen worden. Door vriendelijk, maar vastberaden je angst recht in de ogen te kijken en te glimlachen. Blij en moedig – als een ware spirituele strijder, die begrijpt dat liefde zoveel sterker is dan afkeer of haat. Volgens Glimlach naar angst is deze strategie van toepassing op alle soorten angst: van een kortstondige paniekaanval tot de meest overweldigende existentiële vrees.

Met wijze lessen, verhelderende inzichten en bemoedigende woorden, haalt Trungpa je over om op jezelf te vertrouwen. Wie niet bang is zich kwetsbaar op te stellen, heeft niets te verliezen. En wie niets te verliezen heeft, kan niet verslagen worden. Zo ‘eenvoudig’ is het.

Glimlach naar angst is duidelijk van toon en opvallend direct, zeker in combinatie met de praktische meditatieoefeningen. Een geduchte metgezel op weg naar de staat van onbevreesdheid. Heel krachtig en toch ontstaan uit enkel zachtheid …

2 beoordelingen op: Glimlach naar angst – 3e druk

 1. Pawo

  Het is zeer zeker een goed boek. Hoewel het in het begin LIJKT dat er wat zweverig gepraat wordt, begreep ik het later wel. In het begin heeft Trungpa het over de Zon in je hoofd en de Maan in je hart. Wat eigenlijk wel klopt, ook volgens de wetenschap. Als je ernaar kijkt dat de maan het licht van de zon reflecteert, zo creëren je gedachten ook je emoties. Maar dat besefte ik pas later.

  Het is geen boek om zomaar door te lezen, dan zou je helaas het mooie ervan missen. Trungpa stimuleert je in dit boek je angsten te ont-dekken. Angsten die je heel lang hebt ontkend. Zo geeft hij je ook de mogelijkheid deze te onderzoeken en bevriend te raken met deze angsten.

  Hoewel het simpel klinkt ben ik ervan overtuigd dat het een lang proces is, waar je eerlijk tegenover jezelf moet zijn om bevriend te raken met je angsten.

  Een boek waar je veel mee kan opschieten, als je er open voor staat.

  Pawo

 2. Ruud

  Een fijn boek om duidelijk te krijgen hoe angst je grootste vriend kan worden. Goede uitleg en makkelijk te lezen.

  Ruud

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *