…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Klimaat, het nieuwe verhaal

AuteurCharles Eisenstein

Eisenstein draait het script over klimaatverandering om en pleit voor een ingrijpende heroverweging van de tactieken en doelen die we hanteren om een ecologische ramp te voorkomen.

Op basis van veel wetenschappelijk onderzoek en diepgaande inzichten legt Charles Eisenstein uit hoe de kwantificering van de natuurlijke wereld ertoe heeft geleid dat we geen samenhangende visie meer hebben op de natuur als geheel en onze plek daarin. Daarvoor zullen we onze gerichtheid op CO2-emissies en andere meetbare factoren moeten loslaten en een ​​werkelijk inclusieve visie ontwikkelen waarin rivieren, bossen en dieren ons heilig zijn en hun waarde en betekenis niet alleen ontlenen aan economisch rendement of CO2-krediet of omdat ze een soort voor uitsterven behoeden.

Door ons niet langer te fixeren op een dreigende catastrofe ontstaat ruimte om betekenisvolle emotionele en psychologische verbindingen aan te gaan, zodat we echt voor de aarde kunnen zorgen. Het klimaatdebat dient te worden ontdaan van oorlogsretoriek en –mentaliteit. Alleen dan kunnen we grotere verbanden gaan zien en begrijpen hoe alles van maatschappelijke hervormingen tot het redden van walvissen kan bijdragen aan onze ecologische gezondheid. Als we onze reactieve houding en schuldgevoel laten varen kan er ruimte komen om vanuit toewijding een bijdrage te leveren aan de betere wereld waarvan we in ons hart weten dat die mogelijk is.

Charles Eisenstein wordt beschouwd als een van de grote nieuwe denkers in deze tijd. Hij studeerde filosofie en wiskunde aan de universiteit van Yale en was tien jaar werkzaam in Taiwan als vertaler Chinees. Inmiddels geeft hij overal ter wereld lezingen en workshops. In oktober 2019 was hij vier dagen in Nederland en heeft alleen al in Amsterdam voor ruim 1000 mensen gesproken. In 2021 komt hij opnieuw naar Nederland.

Website: https://charleseisenstein.org/

1 review op: Klimaat, het nieuwe verhaal

  1. Gea Boessenkool

    Hallo, ik ben zeer onder de indruk van het nieuwste boek over Klimaat van Eisenstein. Fijn dat jullie de vertaling uitgeven.! Kan ik via jullie met de vertaler in contact komen.? Ik zou graag een weekend ( of meerdere) organiseren rond dit boek en zijn inhoud op ons centrum voor duurzaamheid. Ook prima om daar een boekpresentatie bij te organiseren?

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *