…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

De lessen van Don Juan – 10e druk

AuteurFelix Erkelens

De betekenis van wat Carlos Castaneda heeft gedaan kan niet overschat worden. – The New York Times

Ik kan alleen maar de wegen volgen van het hart, elke weg van het hart. Daarlangs reis ik en de enige echte uitdaging is om de weg te volgen tot het eind. Langs de weg van het hart kijk ik rond en rond, ademloos. – Don Juan

De lessen van don Juan is het verslag van Castaneda’s wonderbaarlijke kennismaking met een magische wereld waarin hij vele beproevingen ondergaat. Het verhaalt van zijn eerste stappen op weg naar meesterschap, met het doel om de geheime kennis van het Yaqui-sjamanisme te verwerven.

De antropoloog Carlos Castaneda (1931-1998) is de beste en meest invloedrijke schrijver over sjamanistische kennis en rituelen, waaronder de transformatie van lichaam en geest door middel van psycho-actieve stoffen. Zijn boeken hierover zijn nooit overtroffen. Zijn werk zal nog generaties lezers blijven verbluffen en inspireren.

Carlos Castaneda is een van de diepste en invloedrijkste denkers van de twintigste eeuw. Zijn inzichten banen een weg voor de toekomstige evolutie van het menselijke bewustzijn. Wij zijn allemaal schatplichtig aan hem.’ –Deepak Chopra

‘Het geheim van Castaneda’s blijvende populariteit is zijn grote verteltalent.’ – Booklist

1 beoordeling op: De lessen van Don Juan – 10e druk

  1. Carla

    Don Juan is een Yagui-indiaan en tovenaar. Zijn lessen gaan over de niet alledaagse werkelijkheid, de schrijver heeft deze ervaren. Hiervoor gebruikte hij hallucinerende middelen, en stelde vragen aan zijn leraar.
    Dit had een ingrijpende invloed op zijn leven. In zijn boeken beschrijft Carlos Castaneda de zowel angstaanjagende als fascinerende mogelijkheden die deze levenswijze biedt.
    Misschien is dit het eerste heldere boek over hallucinatoire ervaringen met planten en paddenstoelen. Het boek is geschreven op nuchtere toon. Toch zijn de fantastische ervaringen van Castaneda van een opwindende schoonheid.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *