…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Felix Erkelens

Uitgever Juwelenschip

Al op jonge leeftijd was het voor mij nodig op zoek te gaan naar zelfinzicht. Dat heb ik pas echt op vervullende wijze gevonden toen ik in contact kwam met mijn soefi-leraar, Fazal Inayat-Khan. Hij was een ware mysticus, heler en iemand die de gave bezat om je op allerlei wijzen uit te dagen om je eigen vorm te vinden. Een grote geest die liefde leefde.

De hulp en omvatting die ik heb ontvangen hebben een diepe compassie voor de menselijke weg en de mogelijkheden van ondersteuning in mij gewekt. De rest van mijn leven is dit een motivatie geworden om anderen op verschillende wijzen bij te staan. Eerst als uitgever van spirituele en psychologische boeken en later naast het uitgeverschap als begeleider van bewustwordingsprocessen.

Al op 29-jarige ben ik verantwoordelijk geworden voor uitgeverij Servire en later ook eigenaar. Als uitgever word ik aangeraakt door de schoonheid en/of wijsheid in een boek. Daarna volg ik mijn verlangen om de kennis aan iedereen ter beschikking te stellen. Na de verkoop van Servire aan uitgeverij Kosmos leef ik nu mijn uitgevershart uit in het Juwelenschip.

Een belangrijke uitbreiding van mijn ervaringsveld vond plaats in de samenwerking als begeleider bij en enkele jaren als mede-eigenaar van het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) en in het leerlingschap bij Hans Korteweg. Ik volgde verder opleidingen NLP, Energetisch lichaamswerk, Energetisch waarnemen, introducties in psychosynthese, dromenwerk en astrologie.

Mijn gezin (wij ‘hebben’ 3 kinderen en 3 kleinkinderen) is de grond waarop ik sta. Ik ben ruim 30 jaar getrouwd (en zou het zo weer doen met dezelfde vrouw, Arja). De Bronhoeve, onze boerderij die ook verhuurd wordt voor groepen, is omgeven door rijke natuur waar ik rust in vind en inspiratie uit put – en het is een heerlijke klus om te onderhouden.

Het universeel soefisme is een rode draad geworden in mijn leven. Samen met andere celebranten verzorg ik regelmatig diensten, healing ceremonies en rituelen.

Muziek kan een bron zijn van helende energie en herstel. Ik geef regelmatig klankmeditaties en individuele soundhealings. Het is de weg van de woordloze communicatie die me steeds meer lief is met het stijgen der jaren.

Artikelen van Felix