…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Scheppend leven – 5e druk

AuteurHans Andeweg

Hans Andeweg werd in 1994 door Michael Gorbatsjov, voormalig president van Rusland, uitgenodigd om het Russische Nisnesvirsky Reservaat te vitaliseren. Drie jaar werd aan het project gewerkt met verbluffend resultaat. Het bijzondere was dat de behandeling op afstand plaatsvond. Sindsdien leert Hans Andeweg mensen met deze methode natuurgebieden en bedrijven gezond te maken.

Om duurzaam op deze manier te kunnen werken, is een aantal basisprincipes essentieel. Een daarvan is dat alles energie is en dat alles met alles is verbonden. Maar wat betekent dat voor ons dagelijks leven, onze verbinding met onze medemens, ons werk en de aarde als geheel?

Scheppend Leven geeft antwoorden op deze vragen en neemt ons mee op een zoektocht naar spirituele wetmatigheden, die helpen in overeenstemming met onze ware natuur en onze planeet te leven. Scheppend Leven is revolutionair, omdat het (kwantum)wetenschap met universele spirituele wetmatigheden verbindt én praktische handvatten aanreikt om dit dagelijks toe te passen. Scheppend Leven beschrijft de grondbeginselen van energetisch beheer. Deze tonen de samenhang tussen energie, informatie, tijd, ruimte, liefde en bewustzijn. Met deze principes kan iedereen het geheel dat hij onder zijn hoede heeft energetisch opladen en richting geven. Scheppend Leven is voor beheerders, managers en leiders op kleine en grote schaal. Een boek voor ieder die het belang onderkent van zorg voor zijn omgeving en het leven op alle niveaus.

Hans Andeweg
Ir. Hans Andeweg schreef eerder In resonantie met de natuur waarmee hij de basis legde voor de ECOintention. Met deze energetische methode wordt de vitaliteit van natuurgebieden en bedrijven op afstand verbeterd. Het door Rijk Bols en Hans Andeweg opgerichte Centrum voor ECOintention verzorgt een vierjarige beroepsopleiding en vitaliseert jaarlijks meer dan tweehonderd projecten in Nederland en daarbuiten.

6 beoordelingen op: Scheppend leven – 5e druk

 1. Ron

  Hoi Hans,

  Het heeft even geduurd, maar hier zijn mijn bevindingen bij het lezen van Scheppend leven.
  Je hebt een zeer waardevol ‘reisverslag’ geschreven dat mooi is vormgegeven en, niet onbelangrijk, prettig leesbaar is. Begrippen die voor de (innerlijke) ontwikkeling van mensen en bedrijven een essentiële rol spelen worden duidelijk uitgelegd mede aan de hand van treffende voorbeelden en heldere illustraties. Scheppend leven moet, alleen al de illustraties bezien, een hele krachttoer voor je zijn geweest.
  Scheppend leven gaat daarbij m.i. verder dan ‘grondbeginselen van energetisch beheer’. Ook de persoonlijk voorbeelden maken het boek herkenbaar of brengen associaties naar boven. Bijvoorbeeld bij jouw autopech beschrijving moest ik denken aan de autopech-beproeving die ik ruim 20 jaar geleden had, hoog in de Spaanse Pyreneeën. Mijn Renaultje 4 wilde op een steile helling ineens niet verder, de motor deed het wel maar hij wilde niet voor- of achteruit (achteraf bleek dat de koppelingplaten niet meer pakten). Van de eerste voorbijganger kreeg ik een lift naar een garage in een dorp 5 km verderop. Met een takelwagen reed ik mee terug naar boven. Boven gekomen zei de takelwagenchauffeur dat hij mijn niet naar beneden kon takelen, omdat de helling te steil was. Het Renaultje werd gedraaid en ik moest zelf maar naar beneden rijden (zonder dat ik op de motor kon remmen). Wel met zo min mogelijk vaart om te voorkomen dat de remmen oververhit zouden raken en ik alle S-bochten goed kon blijven nemen. Opgelucht kwam ik op enkele tientallen meters voor de garage tot stilstand. Nog de zelfde zaterdagmiddag werd de auto gemaakt en konden we weer verder. Anders dan jouw autopech voorbeeld (vertrouwen op de leiding – uithouden – aardeproef) was deze rit voor mij een vuurproef (moed – zelfvertrouwen).
  Ik heb Scheppend leven enkele weken geleden gelezen, om mijn bevindingen samen te vatten ben ik er nogmaals doorheen gegaan.
  Hieronder heb ik beknopt weer gegeven, wat ik er uitgehaald heb.
  Voor mij nieuwe inzichten :
  – de beschrijving van de creatiespiraal (m.i. zeer waardevol) ook wat jij daaraan toevoegt; o.a. beginnen bij ontspannen,
  – onderscheiden van begrippen ‘energie’, ‘informatie’, ‘morfisch veld, ‘torsie veld’ …… en de samenhang van begrippen,
  – hoe holarchieën functioneren,
  – de positionering van het dieper zelf (zoals in figuur 13:10 is voor mij een hoogtepunt; waarin in één afbeelding veel van de besproken begrippen in één beeld samen worden gebracht),
  – hoe wij het verleden aantrekken; ik dacht hierbij aan de ‘dubbelgangers’ die Lievegoed ‘Mens op de drempel ‘ onderscheidt, waarbij het verleden uit ‘onverwerkte resten uit vorige levens’ (die als stoorzender in dit leven werken) er één van is. Daarnaast onderscheid Lievegoed; onze erfelijke aanleg in gestalte, temperament en karakter; onze opvoeding; onverloste natuurwezens als dubbelganger; geografische krachten; als man of als vrouw geïncarneerd zijn is een aspect van de dubbelganger in ons; de dubbelganger als wachter aan de drempel.
  – de Fibonaci reeks; ik vind het wel lastig om hiervan de betekenis te doorgronden. Net nadat ik het hoofdstuk ‘Spiralen en paden in de tijd’ gelezen had stuit ik ‘toevallig’ in de krant op een kort bericht over een middelbare scholier die op basis van de Fibonaci reeks een zonneboom ontwikkeld had. Door het positioneren van zonnepanelen volgens de Fibonaci reeks werd 20% tot 50% (in de wintermaanden) meer stroom ‘geoogst’.
  Niet (helemaal) nieuw voor mij, maar wel belangrijk om in herinnering te brengen;
  – de grondbeginselen van energetisch beheer
  – de vijf basisoefeningen uit de intuïtieve ontwikkelingen
  – Hearth Math (o.a. Heart lock-in en Freeze-frame) ‘meditatie beoefening is effectiever als deze op het hart is gericht’,
  – het wiel / voorwaarde voor ontwikkeling is dat de naar binnen gerichte vormkracht sterker moet zijn,
  – de kracht van vormresonantie wordt sterker naarmate de gelijkvormigheid groter is,
  – crp; bijvoorbeeld bij het vinden van een goed meditatie ‘richtpunt’,
  – affirmeren; maar niet te veel,
  – geestelijke houding / doelgerichtheid,
  – het Huna mensbeeld (wat stere overeenkomsten heeft met dat van de antroposofie),
  – Tonglen,
  – de juiste vragen stellen.

  Goed vind ik ook dat je wijst op de betekenis van andere auteurs o.a.;
  – Hellinger (waarvan ik de waarde in eerste instantie niet herkend had)
  – Marinus Knoope (creatie spiraal)
  – Hill (Think and grow rich)
  Mijn wens is dat dit boek zijn weg vindt naar iedereen open staat voor verandering waar het gaat om zorg voor zijn omgeving.
  Met hartelijke groet, Ron

  geplaatst op 17-10-2011 door Ron

 2. Janneke

  Ha Hans!

  Wat een prachtig Energetisch Energieboek. Het stráált al tegemoet bij de cover. Heel mooi Hans. Van Harte!

  Zo mooi ook met de regenboog en alle mooie kleuren in het boek – zo feestelijk en prachtig verzorgd.

  Veel dank voor je persoonlijke wens op de voorpagina- die is wederkerig: Voor Hans met Liefde Licht en Vreugde.

  En: Niet te geloven Hans, Pete Seegers, een van mijn lievelingszangers – dat je zijn werk ook aanhaalt- fantastisch, van hem heb ik cd’s, die draai ik nog vaak dus Turn turn turn ken ik goed.

  Wat een wijds boek Hans en een rijkdom met Bij jezelf komen, Gevoelstaal, Vormkracht, Synchroniciteit, de Dalai Lama als attractor, Gulden Snede, Tantra, Huna, de Kahuna’s en Jung, Keltisch Kruis, enz. en Energetisch Beheer – ongelofelijk.
  Ik ga het vaak openslaan om er stukken uit te lezen.

  Ik wens je heel veel SUCCES met dit prachtige werk- en jouw prachtige werk.
  Veel dank voor dit mooie boek in mijn brievenbus en
  lieve groet van Janneke

  geplaatst op 03-07-2011 door Janneke

 3. Marja

  Ik heb al vele uren genoten van het boek van Hans Andeweg. Leuk. Begon er in te lezen toen ik om 12 uur naar bed ging, en heb mezelf om 3 uur gedwongen te gaan slapen. Je snapt: ik vind het een geweldig boek. Heel leuk om zo vanuit een totaal andere invalshoek de dingen waar ik veel mee bezig ben en heb onderzocht te lezen. Er vallen allemaal stukjes op z’n plaats. Stukjes die samen met de stukjes die ik al had gevonden meer tot eenheid gesmeed worden. Heel veel dank dus!

  geplaatst op 02-07-2011 door Marja

 4. Puurjosephine op BOL

  Op een nuchtere, heldere manier wordt in dit boek beschreven hoe energie werkt. En hoe wij met allerhande symbolen en technieken zelf onze aarde weer vitaal, schoon en krachtig kunnen maken. Tevens hoe we onszelf kunnen helen, onze rugzak leeg kunnen maken.
  Het wordt duidelijk hoe wij allen letterlijk de schepper van onze werkelijkheid zijn. Geen zweverige praatjes, maar to-the-point en met feiten onderbouwd.

  Mooie schrijfstijl, vrolijk en prettig om te lezen.
  Een naslagboek wat je als ‘lichtwerker’ echt in je kast wil hebben!

 5. Nathalie op BOL

  Dit boek is echt een openbaring. Zou verplichte leerstof moeten zijn op school. Wij weten zoveel over de wereld en over technologie. Maar dit boek, leert je zoveel meer over jezelf, over de werkelijke wereld !
  Namelijk de wereld van energie en trilling. Wanneer je dit boek gelezen hebt, sta je anders in het leven, en heb je een totaal andere kijk op jezelf. Alle aspecten komen aan bod, zowel de mens, het milieu, de plantenwereld, … maar ook hoe een bedrijf onderhevig is aan trilling en energie. Dit boek zou dus ook verplichte lectuur moeten zijn voor mensen in de bedrijfswereld. Eigenlijk een boek die iedereen zou moeten lezen. Dus zou ik willen afsluiten met volgende woorden : het oek “Scheppend leven” moet je kopen of desnoods als cadeau vragen. Het lezen van dit boek is een hergeboorte, een nieuw begin individueel, maar ook collectief … Waar wachten jullie nog op ?

 6. Ingridjeep op BOL

  Goed leesbaar boek waarin verbanden tussen een grote verscheidenheid aan kennisgebieden worden aangebracht en uitgelegd.

  Pragmatische uitleg en een goede onderbouwing.

  De inhoud is breed toepasbaar voor mensen die zich willen ontwikkelen, daarbij maakt het niet uit welk beroep je uitoefent of welk bedrijf je leidt. Iedereen komt op de plek van beheerder van je wiel en maakt soms deel uit van door anderen beheerde wielen.
  De bewustwording hiervan is een wijze les.

  Weer een goede stap in bewustwording richting 2012 en daarna!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *