…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Shambhala – 6e druk

AuteurChögyam Trungpa

Ondanks al onze problemen en onze verwarring, ondanks al onze emotionele en psychologische ups en downs, is er iets fundamenteel goeds aan ons bestaan als mensen. Het is belangrijk om deze basis van goedheid in ons leven te ontdekken om onze functie ten behoeve van de wereld te kunnen inzetten in voor- en tegenspoed.

De Shambhala-leringen komen voort uit een oude krijgerstraditie. Krijgerschap is in deze context de traditie van menselijke moed, en dat is in essentie dat we niet bang zijn voor wie we zijn, voor onszelf. Angst voor onszelf en voor de wereld, die ons schijnbaar bedriegt, maakt ons egoïstisch. Vanuit het krijgerschap kunnen we, oog in oog met onze persoonlijke dilemma’s en de grote problemen van de wereld, zowel heldhaftig als vriendelijk zijn.

De Shambhala-visie wijst in de richting van een gelukkig en verlicht bestaan, waarin we ons afvragen hoe we de ander en de wereld kunnen helpen en we juist daarin onze bestemming vinden.

Chögyam Trungpa was een meditatiemeester, geleerde en kunstenaar. Geboren in Tibet, woonde hij lange tijd in Engeland, de Verenigde Staten en tenslotte in Canada. Hij is de stichter van Naropa University in Boulder, Colarodo, en van Shambhala Training. Zijn meest bekende boeken zijn Mythe van vrijheid, Glimlach naar angst en Spititueel materialisme doorsnijden.

3 beoordelingen op: Shambhala – 6e druk

 1. Minneg

  Een heel heel mooi boek waarvan je zou verwachten dat het vooral zweverige theorie en blabla is. Je moet ervoor openstaan, maar het is geschreven met zoveel kalmte, begrip en empathie dat het je toch wind onder je vleugels geeft om er maar weer tegenaan te gaan vandaag.

 2. NGM

  Eén van de betere boeken op dit gebied!!! Thuiskomen, smikkelen en smullen!

 3. Wipstoelje

  Een heel mooi overzichtelijk boek ik heb er heel veel aan het leert makkelijk!
  Je blijft erin lezen!

  een prachtig boek!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *