…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Wat bezielt ons eigenlijk? (2e druk)

AuteurDr. C.J. Schuurman

De moderne mens wordt beheerst door zijn strijd om het bestaan. Om ons bolwerk van materieel en psychisch winstbejag in stand te houden wordt ons scheppend vermogen opgeslorpt door angst, zorg, ergernis, spanning, haast, tweestrijd, kortom allerlei onproductieve vormen van energieverbruik, waardoor er van een vrije energiestroom geen sprake meer kan zijn. Een diepe onbevredigdheid is het resultaat.’

Hoe kunnen wij ons bevrijden van onze fundamentele onbevredigdheid? Hoe kunnen wij het wezenlijke onderscheiden van de schijn waarin we leven, en de zin van ons bestaan ervaren? Als antwoord op deze vragen ontvouwt Dr. C. J. Schuurman in Wat bezielt ons eigenlijk? een alomvattende visie.

Kern van zijn inzichten is dat de ziel door middel van het bewustzijn haar twee grondtendensen tot expressie wil brengen. De ziel is het ontmoetingsveld van onze individuele binnenwereld en onze verbinding met de buitenwereld. De wisselwerking tussen deze twee werelden leidt tot bewustwording. In het krachtenspel van de ziel manifesteert zich het dynamische levensproces. Wanneer we daar de ruimte aan geven kunnen we onze unieke, diepste, scheppende aanleg ontdekken, die zowel persoonlijk is als universeel.

Schuurman bespreekt onderwerpen als waarheid, liefde, de betekenis van begeerte, leven volgens de diepste aanleg, neurosen en psychosen, heiligheid, optimisme en pessimisme, het probleem van ons ‘ik’, de vicieuze cirkel waarin we ons bevinden, de zin van lijden en de mogelijkheid om uit de doolhof van ons zelfbedrog te raken en tot ontwaking te komen.

0 beoordelingen op: Wat bezielt ons eigenlijk? (2e druk)

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wat bezielt ons eigenlijk? (2e druk)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *