…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Werk, seks, geld

AuteurChögyam Trungpa

‘Je moet beginnen met wat je bent en waar je nu bent,’ adviseert de Tibetaanse meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche aan mensen die spiritualiteit in hun leven willen introduceren.

Vaak denken mensen dat spiritualiteit iets is dat buiten het gewone leven staat. Maar volgens Trungpa is de spirituele reis naar ontwaken geen romantische onderneming, maar juist verbonden met ons gewone, weerbarstige, leven van alledag.

De wereld en ook de maatschappij zijn heilig omdat de meest verheven en diepzinnige zaken zich in het gezin of binnen de muren van een kantoorgebouw plaats vinden.

Werken voor je geld, is spiritualiteit. De mystieke ervaring ligt in onze leefsituatie. Seks is de essentie van menselijke communicatie, omdat liefde en passie de enige emotie is die aan het ego kan ontsnappen.

Chögyam Trungpa (1940 – 1987) was een van de grote boeddhistische leraren die Tibet ontvluchtten. Hij was ook een kalligraaf, ikebana-meester, dichter, ontwerper, stichtte de Naropa Universiteit in Boulder en lokale meditatiecentra over de hele wereld, die nu bijeengebracht zijn in de Shambhala-organisatie.

 

Hij is de auteur van talloze boeken, waaronder Shambhala, de weg van de krijger, Spiritueel materialisme doorsnijden en Glimlach naar angst.

0 beoordelingen op: Werk, seks, geld

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Werk, seks, geld” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *