…voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning

Intenties, zieleplan en vervulling

In alle hectiek van de processen van dit moment is het zo belangrijk om te blijven focussen. Jouw innerlijke intentie maakt dat je koers kunt houden. Weet je waarom dit alles nu in jouw leven komt? Ja precies. Omdat jij blijkbaar toe bent aan een grootse ommekeer in jezelf.

Door de inwerking van bijna ‘onbehapbare’ hoge frequenties dienen zich allerlei verschijnselen aan die we niet kennen. Velen ervaren het als een vuurkracht die alles schoon komt branden. Vanuit je hogere Zelf bekeken kun je dit nog wel plaatsen. Maar voor ons als mensen blijft het indrukwekkend en roept het oude angsten op die maar wat graag doorzien en achter gelaten willen worden .
Fysieke ongemakken kunnen heftige vormen aan nemen, dusdanig dat er oude ziektebeelden kunnen verschijnen. Meestal hebben die met kwalen, verkrampingen en onverwerkte traumatische gebeurtenissen uit vorige levens te maken.

Totaal doorbroken slaappatronen die maken dat je midden in de nacht ineens topfit en klaarwakker bent, of juist in een soort depressie ontwaakt; het zijn letterlijk wake-up-momenten, uitnodigingen van overgave en vertrouwen. In de nachtelijke stilte kun je soms ook Lichtmeesters bij je voelen die je graag wat willen aanreiken.
Onverwachte aardse gebeurtenissen die uit het niets lijken te komen maar die wel ineens de poten onder je dagelijkse zekerheden wegslaan en je verlammen in angst; duik erin, zoek naar onderliggende boodschappen.
Vrienden waarop je dacht eindelijk te kunnen vertrouwen, en aan wie je je diepste zielenroerselen toevertrouwd hebt, maar die ineens de deur dicht doen en boven je gaan staan; ze spiegelen waarin we onszelf nog in de steek laten.

Intenties
Het lijkt je allemaal te overkomen, maar ook jij weet vanuit een hoger perspectief: Ik zal het ergens zelf wel hebben uitgenodigd, om me helder te maken welke onverwerkte thema’s uit mijn lange incarnatiecyclus nog in het licht gezet willen worden.
Zijn jouw intenties al gericht op het hoogst haalbare, en meest dienstbare plan voor jouw huidige leven? Zo niet, in welke aardse afgeleide van dit hogere plan (dus eigenlijk in een soort surrogaat- en 3D-plan) blijf je innerlijk hangen?

Feliciteer jezelf maar vast. Je wordt je immers steeds bewuster van waar je jouw kostbare energie, wijsheid, aandacht en liefde nog weggeeft aan iets wat met het oude overleven te maken heeft. De meesten van ons zijn gewend om ‘s ochtends hun bed uit te komen en meteen in de running te belanden van handelen, geven en regelen ‘omdat er vandaag van alles moet gebeuren’. Als dat klaar is, dan kan ik alles los laten en kom ik aan mezelf toe, zegt het ego vaak.

Zieleplan
Maar is dit van moment tot moment in overeenstemming met jouw zieleplan? Jij hebt de vermogens om jouw eigen leven vanuit jouw Meesterschap vorm te gaan geven! De tijd is voorbij dat iemand buiten jouzelf nog kan bepalen wat jij zou moeten doen of wie jij zou moeten worden…
Dus: Wat geeft jou een vervuld en zinvol gevoel? Wat wil jij met hart en ziel gaan leven, vanuit jouw innerlijke weten dat jij met iets heel bijzonders op de wereld gekomen bent? Welke kracht of welk oud weten staat er dan in jou op?

Misschien kun je daar op dit moment nog helemaal niet bijkomen en loop je je hoofd boven water te houden vanwege alle chaos en uitdagingen die nu op je afkomen. Of misschien begin je voorzichtig te ontdekken en te doorzien hoe het aardse 3D leven jou gevangen heeft kunnen houden. Maar dat ontdekken is ook een felicitatie waard; het is het begin van jouw zelf-bevrijding.
Velen van ons worden momenteel her-bedraad, ofwel komen terecht bij het oorspronkelijke zieleplan voor dit leven waarbij de veel hogere, zuiverder en fijnbesnaarde delen mee willen gaan doen. Maar dat kan pas als we ons bewust zijn geworden van wat ons juist bij dit plan weghoudt, en wat er voor nodig is om deze macht om te polen naar liefde.

Vervulling vinden
Om helderheid te krijgen over jouw zieleplan is ‘vervulling vinden’ een prachtige wegwijzer. Veel mensen die de innerlijke weg zijn opgestapt komen tot de ontdekking dat ze hun vervulling kwijt zijn. Het oude voldoet niet meer. En wie van ons kent het niet, in banen blijven hangen omdat het geld oplevert en het te eng is om die zekerheid los te laten? Wat we van plan waren om te gaan doen komt maar niet van de grond. Dit geeft nog meer zelf-twijfels. Dan is vervulling vinden echt heel lastig. Het voelt alsof je je niet alleen je passie, maar ook jezelf kwijt bent.

Maar dat is een tijdelijke fase. Het is eigenlijk een kado van jouw hogere Zelf! Want als niets buiten jezelf jou vervulling kan geven, dan blijft er nog maar één mogelijkheid over, en dat is diep naar binnen gaan om jouw ZELF te gaan ontdekken. JIJ wordt jouw passie! Jouw transformatie- en bewustwordingsproces is jouw passie, en al jouw Zelfliefde is nu nodig om de focus ook echt binnenboord te houden en koers te houden naar jouw zieleplan.

Bronverbinding en liefde
De mens is ooit los gekomen van de Bron, en gaandeweg de verticale verbinding met de Bron steeds meer kwijtgeraakt. Vervolgens is hij vervulling gaan zoeken in de horizontale verbinding. Die bestaat tussen mens en mens, mens en dier, mens en werk, mens en materie. Nog steeds ervaren we innerlijk (bewust of onbewust) tekorten in onszelf. We zijn eraan gewend geraakt om die tekorten op te willen vullen met liefde.
De één verwacht dat een relatie vervulling zal geven. Daarmee lijkt een dagelijkse portie liefde immers verzekerd. Een ander wil juist van de relatie af, omdat de partner niet die liefde kan geven die het ego verwacht. Een derde verlangt naar de tweelingziel die eindelijk zal zien en bevestigen hoe mooi en krachtig we zijn.
Maar een relatie zal pas blijvend voedend en vervullend zijn als beide partners hun eigen Bronverbinding op nummer één hebben gezet. Als de relatie dienstbaar blijft aan de weg die de ziel wil gaan in dat leven.
Zo kunnen we in de horizontale verbindingen naar vervulling blijven zoeken. De verlangens van de persoonlijkheid zijn zich gaan richten op 3D- invullingen. Maar elke invulling van buitenaf zal slechts tijdelijk een persoonlijke laag kunnen bevredigen.
Wat we eigenlijk zoeken ligt diep in onszelf te wachten. En de meesten van ons weten dat nu het moment aangebroken is om te gaan schatgraven in onszelf.

Verlangen naar het ‘I am’
Achter al onze persoonlijke verlangens zit een diep en puur verlangen naar ons-ZELF mogen zijn. Als we dat verlangen durven te onderzoeken zal het ons terug leiden naar het verlies van ons licht en van onze eigenwaarde. Het vergeten van onze goddelijke afkomst heeft ons tot in dit leven doen uitreiken naar plaatsvervangende, persoonlijke eigenwaarde. Maar we zijn er wel achter gekomen dat wat er werkelijk bevestigd wil worden, véél dieper zit.

Voel je dat er een grootser, goddelijk Zelf in jou huist? In hoeverre kun je erkennen en omarmen wat jij het allerliefste wil (gericht op de hogere Wil), en durf je daar ook ruimte aan te geven in je dagelijkse leven, los van wat de omgeving daar van vindt?

Achter jouw “JA IK WIL” zit jouw eigenlijke passie! Die is verbonden met de vuurkracht van de geest die het liefst rechtstreeks vanuit de Bron zou willen scheppen. Al het andere zal je veel minder kunnen vervullen…
Hoe meer we onze eigen directe Bronverbinding gaan erkennen en dagelijks ook opzoeken, des te helderder krijgen we wat WIJ nou eigenlijk met hart en ziel willen gaan belichamen vanuit deze Bronverbinding.
Maar vooralsnog zijn we op onze eigen manier bezig om te ontdekken en te helen wat ons nog bij die verbinding vandaan houdt. En dat zijn onze egodelen die we zelf gecreëerd hebben, om onszelf staande te kunnen houden in levens waarin we heel erg naar die Bronverbinding verlangd hebben, maar er niet bij konden komen.

Voel je hoe elk oordeel op jezelf totaal misplaatst is? Zie je hoe jij alsmaar gezocht hebt, verlangd hebt, je best gedaan hebt, en eerst alles moest ervaren wat surrogaat was ten opzichte van deze Bronverbinding? Zie je welke prachtige kwaliteiten en doorleefde wijsheid je hier mee ontwikkeld hebt?
Je bent als een schatgraver die zelfs in de meest donkere dalen nog schatten heeft weten te vinden, en deze meegenomen en bewaard heeft in een hoger huis, om als er voldoende licht op aarde zou zijn, ze allemaal in te gaan zetten.

Nou, verheug je maar, want je gaat het volle Licht tegemoet!

Mieke Vulink

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Home

Zijn jouw intenties al gericht op het hoogst haalbare, en meest dienstbare plan voor jouw huidige leven? Zo niet, in welke aardse afgeleide van dit hogere plan (dus eigenlijk in een soort surrogaat- en 3D-plan) blijf je innerlijk hangen?

Over de auteur

Gastauteurs

› Lees meer over Gastauteurs

Plaats een reactie